vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Karsu brengt mix van stijlen en culturen tijdens Lions-concert

22 januari 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Een dame van naam sierde zaterdagavond (20-1) het podum in de Martinuskerk. De Nederlands/Turkse zangeres en componiste trad hiermee voor de tweede keer op in Woudrichem. Deed zij dat in 2011 voor het eerst tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert, nu dus een reprise vanwege het 25-jarige bestaan van de organiserende Lionsclub Heusden en Altena. Het werd een avond met een bijzondere mix van stijlen en culturen.

Corine van Hassel (President): "25 jaar Lionsclub Land van Heusden en Altena betekent dat we hebben mogen bijdragen aan heel veel mooie initiatieven en projecten. Hierdoor hebben we mensen en organisaties die het nodig hebben een steuntje in de rug kunnen geven. Wij zijn daar trots op en dankbaar voor. Ook door het nieuwjaarsconcert zamelen we geld in voor goede doelen.'

Vervolgens besteeg Karsu de lokale bühne. Een internationaal muziektalent met een eigen, verrassende, muzikale sound. Want wat was het nu: jazz, pop, klassiek ...? Haar muziekstijl laat zich niet echt vangen. Het is een combinatie van culturen, ideeen en stijlen waarbinnen Turkse lijnen zeker te horen zijn. Blakend van zelfvertrouwen zong en speelde Karsu de kerk vol met melodieuze klanken. De lady in red werd begeleid door een internationaal gezelschap: Celia Torres uit Spanje beroerde de cello, Cisem Ozturk (Turkije) speelde, evenals Yanna Pelser uit Nederland op viool. Karsu nam plaats achter de piano.

Waarderen
Je kunt de muziek van Karsu waarderen of niet. Over smaak valt niet te twisten. Gezegd mag worden dat Karsu geen doorsneemuzikante is. Wie met een eigen theatershow door Nederland toert, eerder optrad in de Carnegie Hall in New York, de opening verzorgde van het Holland Festival en vorig jaar de Edison Publieksprijs in de wacht sleepte, mag zich een talent noemen. Wie de recensies naslaat, ontmoet veel lof. Karsu staat te boek als een multitalent.

Die euforie was wat betreft het geluid zaterdagavond wel minder. Veel van wat Karsu met haar publiek tussen de nummers deelde, bleek onverstaanbaar omdat het verloren ging in een hinderlijke echo. En dát was ontzettend jammer.

De foto is genomen door Sophie Krale, waarvoor dank.

Lees meer over:

ondernemers muziek lions Karsu band
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.