zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Jarig GSW Altena: hulplatform van grote betekenis

20 januari 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vandaag (20-1) bestaat Stichtng GSW AltenA twee jaar. Wat vier jaar geleden begon vanuit een klein particulier initiatief, hulp letterlijk vanuit de achtertuin, groeide dat uit tot een volwassen platform waar momenteel 227 gezinnen steun krijgen: een glas water, brood, spullen, een knuffel, een luisterend oor en meer. Alles voor een nieuwe, meer stabiele leefsituatie. Het bestuur van GSW Altena  geeft, bij monde van haar voorzitter Audrey van der Lee, een verjaardagsverklaring uit: 

“Hiep Hiep Hoeraaaa: Gezamenlijk Samenwerkend voor Welzijn in Altena tekende ik (Autje van der Lee - red.) twee jaar geleden bij Rivieren Notarissen vol liefde en vertrouwen in voor onze samenleving. GSW werd toen - 20 januari 2016- officieel Stichting GSW Altena. Begonnen als eenmansbestuur staan we nu met vijven aan het roer. Wie zijn dat dan en wat is hun rol?

Autje van der Lee: Voorzitter, kartrekker, verbinder, creator
Marijke Kruijt: Secretaris, kenniskanon, side kick
Arie Cornet: Penningmeester, WMO-expert
Peter van der Ven: Algemeen bestuurslid, procesbewaker
Anita Koekkoek: Social mediaspecialist / PR

Dank aan iedereen die het snapt, die het omarmt, die deelneemt waardoor velen geholpen kunnen worden. 

We zijn inmiddels met 34 vrijwilligers, supermarkten die ondersteunen, met daarbij één hele bijzondere: onze AH Van Vuuren uit Werkendam. Professionals die hun expertise inzetten, kappers, bakkers, veel ondernemers kijken mee en doen mee, verschillende kerkstromingen die ondersteunen en meer dan 800 donateurs. Wij worden gesteund door de drie gemeenten. Er eerd zelfs een motie door verschillende politieke partijen voor ons ingediend. Daarnaast liggen er koppelingen met Trema, Juvans, de loketten, stichtingen, politie, schuldhulp en nog veel meer instanties.

We helpen momenteel 227 gezinnen aan een glas water, boterham, goederen, meubels, luisterend oor, maar geven ze vooral liefde, een knuffel en wijzen ze de weg naar een stabielere situatie. Zij hoeven dit niet alleen te doen. Wij dragen mee en we doen het samen.

Wat een ontwikkelingen en wat loont hard werken. En hoe fijn is het dat we dit mogen en kunnen doen. Wat voelen we ons meer dan ooit gesteund. We gaan er tegen aan. We zijn pas net begonnen. #samensterk2018

Bestuur en Team GWS”

De redactie van MediaPlatformAltena.Net feliciteert het bestuur en alle vrijwilligers van harte met de mooie groei van dit schitterende initiatief en degrote meerwaarde die het aan velen biedt. Chapeau! 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.