vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wethouder wil discussie over 'creatieve' geldautomaat op de markt

19 januari 2018 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen week voerde de gemeenteraad van Aalburg een over de voorgenmomen geldautomaat aan de Markt. Wethouder Wijnand van der Hoeven denkt over het dossier na ('Waar de storm al niet goed voor is') en komt met 'prikkelende' gedachten. 

Van der Hoevne gheeft aan dat het inspreken zeker zin heeft gehad. 'De Rabobank is bereid om de openingtijden in de nacht te beperken in verband met geluidsoverlast van slaande autodeuren.' Maar er is meer. Ook over de aankleding valt te praten. 'Dat gesprek gaan we aan met de bank, omwonenden en winkeliers van de Markt.'

Het 'wegmoffelen'van een geldautiomaat, ook wleepinboix genoemd, is een lastige, mijmert Van der Hoeven. Dan komt immers de eiligheid van mensen die geld komen halen en brengen weer in het geding.

Idee
Van der Hoeven oppert: 'We zouden met afwijkende beplating er iets moois van kunnen maken. Het idee wat bij mij opborrelde is om er juist iets attractiefs van te maken. Ik stel voor om een flatscreen op te hangen in een “schulerfeste ” omhuizing. En daar kunnen we veel mee doen.'

Hij somt het volgende op:

• Publicatiebord van de gemeente
• Poster van evenement digitaal laten zien
• Mooie fotobeelden van lokale fotograven
• Afbeeldingen van kunstwerken van lokale kunstenaars
• Meenemen in de poëzieroute met wisselende gedichten
• Reclame ? (moet ook betaald worden)
• Koppelen aan informatieapp of facebook zodat je het ook op afstand het bord kan volgen en mogelijk reageren.

Er zal nog best wat water door de Maas gaan stromen voordat het zover is, maar 'we staan open voor betere ideeën. Dus zie het als een voorzet in de discussie', besluit de wethouder.

(Foto geldautomaat Rabobank in Almkerk)

Lees meer over:

markt Rabobank geldautomaat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.