zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Derde autobrand op rij in Veen

29 december 2017 (door AalburgNet)

VEEN - Vrijdagavond (29-12) ging in Veen een derde autowrak in vlammen op. Opnieuw gebeurde dat op de ‘beruchte’ kruising met de Witboomstraat / Mussentiend. Het vuur trok ook dit keer veel bekijks. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Donderdagnacht (28-12) was het eveneens raak. Nadat een omstander op de brandweerauto was geklommen en hij door de politie gesommeerd werd eraf te gaan, sloeg de sfeer om. Agenten werden bekogeld met stenen en flessen. Er werd toen een tweetal aanhoudingen verricht. 

De avond ervoor, woensdag, werd een wrak afgefakkeld op de Groeneweg die kruist met de Schmitzstraat.

Escalatie

Burgemeester Naterop van Aalburg keurde eerder de brandstichtingen af en vond het wangedrag jegens hulpverleners donderdagnacht onacceptabel. 'Hulpverlenende diensten moeten hun werk zonder escalatie van omstanders kunnen uitvoeren'.

Het Openbaar Ministerie liet eerder weten dat het gooien van vuurwerk naar hulpverleners kan worden gezien als een poging tot doodslag. En dat kan dus tot zwaardere straffen leiden.

(Foto archief)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.