zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Twee arrestaties na nieuwe autobrandstichting in Veen

29 december 2017 (door AalburgNet)

VEEN - Omstanders van een in brand gestoken sloopauto keerden zich afgelopen nacht (29-12) tegen de aanwezige politie. Agenten werden met stenen bekogeld en een surveillanceauto werd beschadigd. Een 48-jarige man uit Veen werd aangehouden ter zake opruiing, een 29-jarige man uit Wijk en Aalburg voor belediging. De recherche stelt een nader onderzoek in naar andere betrokkenen bij dit 'onacceptabele geweld gericht tegen politieambtenaren', aldus het politiepersbericht.

Rond middernacht werd op de kruising Witboomstraat  / van der Loosstraat  een sloopauto in brand gestoken. Toezicht houdende agenten zagen dat een omstanders voor de lol op een van de brandweerauto’s klom. Terwijl zij daar tegen optraden, werd de situatie grimmig. Er werden extra politiemensen opgeroepen om ter plaatse hun collega’s bij te staan. Een man die de agenten ambtshalve kennen, stookte de boel flink op. Hij werd aangehouden voor opruiing.
Daarna keerde een deel van het publiek zich tegen de agenten. Er werd met stenen en flessen gegooid. Er werd tegen een politieauto geschopt waar een spiegel van werd afgeslagen. Een 29-jarige man uit Wijk en Aalburg beledigde de agenten en werd daarop ook aangehouden. Er raakten geen hulpverleners gewond.

Reactie burgemeester Naterop

Burgemeester Fons Naterop laat weten dat hij het betreurt wat er vannacht in Veen is gebeurd in het bijzonder richting de hulpverleners. Hij keurt het geweld van de relschoppers richting de politie dan ook volledig af. De hulpverlenende diensten moeten hun werk zonder escalatie van omstanders kunnen uitvoeren is zijn boodschap.

In de nacht van woensdag op donderdag (28-12) werd eerder een sloopauto in brand gestoken op de kruising Groeneweg / Schmitzstraat. 

(Foto iva de politie -Twitter)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.