vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Reünie figuranten Dokter Tinus met Rik Hoogendoorn

28 december 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - GORINCHEM: Dokter Tinus, de plattelandsdokter van Wourkem, brengt heel wat teweeg. Rik Hoogendoorn, alias Bert de Groot in de tv-serie, speelt op 27 januari in Theater 't Pand. Hij treedt in Gorinchem op als singer/songwriter met zijn programma 'De Oorsprong'. Voor de figuranten van Dokter Tinus reden genoeg er een reünie omheen te organiseren.

Vijf seconden wereldberoemd zijn op je eigen tv-scherm, de sfeer op de set, de leuke contacten met cast en crew en de onderlinge gezelligheid tussen de figuranten van dokter Tinus blijken een hoog kleefgehalte te hebben. Als de buitengewoon benaderbare Rik zijn muzikale escapades ten gehore brengt in de regio rond Woudrichem, bouwt de figuratie er direct een feestje omheen. Wachten op seizoen 7 duurt hen kennelijk te lang ...

Singer-songwriter Rik Hoogendoorn speelt in Theater 't Pand met toetsenist Toon Plasman en slagwerker Richard Heijerman liedjes uit zijn 40 jaar lange carrière. Eerder stond hij met hetzelfde programma in De Teerkamer in Woudrichem. Ook daar wist hij zijn publiek, veelal Tinus-fans, meer dan te boeien. 

Meemaken
Wie de reünie van Tinus-figuranten op 27 januari aanstaande wil meemaken, boekt eenvoudig en snel een ticket bij Theater 't Pand. Eenvoudiger kan het niet. Naast een ongetwijfeld hartelijk weerzien met collega-figuranten is er vooral steengoeie muziek van Rik en zijn band. Met na afloop ongetwijfeld een meet & greet met de sympathieke Bert de Groot. 

Carrière
Rik Hoogendoorn is liedjesschrijver en zanger. Op zijn Nederlands: een singer songwriter. Rik begon op z'n vijftiende met het maken van muziek. Dat deed hij met gitaar en een cassetterecorder. Hoewel Hoogendoorn was opgeleid op de Kleinkunst Academie in Amsterdam hing hij zijn muzikjale carrière al snel aan de wilgen. Rik ging acteren. Veel theaterwerk, maar bekend werd hij vooral ook in televisieproducties als Sesamstraat, Kees & Co, de reclamespot van de Gamma én Dokter Tinus. Daar speelt hij met verve de rol van Bert de Groot, loodgieter, klusjesman, restauranthouder, opportunist, verlicht visionair en meer.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.