woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Almkerk 10 dagen het Parijs van Altena

24 december 2017 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Er is maandenlang keihard gewerkt door velen, het eerste idee ontstond 2,5 jaar geleden, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Almkerk by night. Te voet. Oftewel Kunstlicht Almkerk 2017. 

Maar liefst 18 kunstlichtinstallaties sieren een deel van het dorp, naast verlichte huizen, tuinen en straten. Wie de lichtroute loopt valt van de ene verbazing in andere. Almkerk is van 22 tot 31 december even het Parijs van Altena. Met de enorme lampenkap (bij de muziektent) als een verlichte Eiffeltoren en een deel van de Kruisstraat als Champs Elysee in het klein. De optelsom van 13.000 uren werk.

Een gedreven organisatie, Stichting Kunstlicht Almkerk, is erin geslaagd, samen met scholen, ouderen en andere inwoners een fraaie - must see - wandelroute te creëeren. Kunstlicht Almkerk heeft alles in zich uit te groeien tot een traditie. Wie naar Almerk gaat, vergaapt zich met genoegen aan het schimmenspel, de wondere Waterwereld, een lichtorgel, het Blousenbos, het waterorgel, de Bloemenweide, de blauwe tunnelvisie, wind in ‘t zeil en andere tot de verbeelding sprekende objecten met creatieve benamingen.

Wie er geweest is, zal het beamen. Kunstlicht Almkerk. Dat moet je niet lezen, dat moet je zien.

En dat kan nog tot het einde van dit jaar, behalve op 24 en 25 december.

Lian Oomen maakte de beelden voor WoudrichemNet.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.