maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Gesloten archieven geven hun verhaal prijs

23 december 2017 (door AalburgNet)

REGIO – Op dinsdag 2 januari 2018 is het Openbaarheidsdag. Zoals aan het begin van ieder jaar kan een groot aantal archiefstukken dan voor het eerst worden geraadpleegd.

Want niet alle archiefstukken die door Streekarchief Langstraat Heusden Altena worden bewaard kunnen direct door iedereen worden aangevraagd en bekeken. Voor sommige stukken geldt een openbaarheidsbeperking. Deze beperking heeft onder andere te maken met de bescherming van de privacy van personen en de veiligheid van de staat.

Meestal duurt een openbaarheidsbeperking 50 of 75 jaar, wat betekent dat er dit jaar stukken uit 1942 en 1967 openbaar worden. Ieder jaar wordt er een overzicht gepubliceerd met archiefstukken die vanaf dat moment openbaar zijn en door iedereen kunnen worden geraadpleegd. Dit jaar gaat het om meer dan tweehonderd stukken uit verschillende archieven, waaronder akten van de Burgerlijke Stand, bidprenten, en documenten van de Gemeentepolitie Waalwijk.

Het overzicht van de archiefstukken die met ingang van 2018 openbaar worden is te vinden op www.salha.nl. 

Lees meer over:

Altena regio archieven
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.