donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Vijftien klassementprijzen voor BBZ-masters

4 december 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  De Zuidelijke Cirkel beleefde in Eindhoven zijn laatste wedstrijd van 2017. Na zes wedstrijden werden de klassementen uitgereikt en daar werden diverse Biesboschzwemmers gehuldigd voor hun prestaties. Voordat het zo ver was gingen de acht masters de strijd met de klok en hun tegenstanders aan. Dit resulteerde in negen clubrecords, twee Brabantse Masters Records en een wedstrijd record. Daarnaast werden drie persoonlijke records aangescherpt.

Annette Wijnja wist op al haar persoonlijke starts de clubrecords aan te scherpen. Zij zwom de 25 en 50 vlinderslag en de 25 vrije slag. Op de beide vlinderslag onderdelen wist Annette ook nog de Brabantse records aan te scherpen en op de kortste vlinderslag afstand ging ook het wedstrijdrecord er aan.

Paul Wijnja wist op de 100 vrije slag zijn eigen clubrecord en persoonlijk record aan te scherpen. Paul zwom 0,1 seconde sneller dan ooit. Op de halve afstand zwom Paul opnieuw binnen de 29 seconden, maar helaas niet sneller dan zijn beste tijd.

Sneller
Voor zowel Neel Gielen als J.P. van Rossem was er een persoonlijk record op hun minst favoriete slag, de schoolslag. Op de kortste afstand, de 25 meter, zwommen zij sneller dan ooit. Tevens verbeterden zijn de clubrecords op dit nummer. Een clubrecord was er ook voor Bastiaan Baggerman op de schoolslag sprint. Voor J.P. was er ook een clubrecord op de 25 vlinderslag.

Het laatste clubrecord werd door de estafetteploeg 4x200 vrije slag gerealiseerd. Sabrina Boekhout, Bastiaan, Annette en Paul zwommen een goede tijd die net boven de tien minuten uit kwam. Vooral de tussentijd van Paul over de 200 meter was van een goed niveau. Paul zwom bijna vijf seconden sneller dan ooit, helaas telt de tijd niet omdat Paul niet de eerste zwemmer was.

Sabrina, Erik Huisman en Ingmar Visser wisten geen persoonlijke of clubrecords te zwemmen, maar dat wil niet zeggen dat zij slecht gezwommen hebben. Sabrina zwom, als startzwemster van de estafette 4x200 vrije slag, een goed ingedeelde 200 meter. Erik is zijn techniek op de vrije slag aan het aanpassen en daardoor zijn de tijden minder snel. Het is een kwestie van doorzetten en dan komen de snelle tijden van zelf. Ingmar wist een goede 200 meter wisselslag te zwemmen.

Na de wedstrijd werden de prijzen voor de diverse klassementen uitgereikt. Sabrina, Annette, Bianca den Besten, Neel, Ingmar, Pieter Vink, Erik, Bastiaan, Paul, J.P. en Rob den Besten wisten bij de beste drie in de klassementen te eindigen.

Belangrijk
Medio januari staat de volgende belangrijke masterswedstrijd op de kalender. In Terneuzen worden dan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen gehouden en daar zullen zeker enkele Biesboschzwemmers aan de start verschijnen en hopelijk zullen zij ook dan de diverse medailles mee naar huis nemen.

Lees meer over:

sport zwemmen biesbosch
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.