woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

EQA Projects uit Werkendam wint ook Waterinnovatieprijs

27 november 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het kan verkeren. Won EQA Projects afgelopen donderdag (23-11) de Talentenprijs bij BizAwards Altena 2017, nu kunnen John van Boxel en Ralph Vermeulen ook de Waterinnovatieprijs op hun conto bijschrijven. Dat goud bereikten zij met hun EQA-box die met een aantal partners werd ontwikkeld.

Het project EQA-box Plug and Play won tijdens de Innovatiedag Waterschappen de waterinnovatieprijs in de categorie Energie en Waterschappen. Waterschap Rivierenland scoorde deze prijs samen met EQA-projects, Hogeschool Rotterdam, Van Hall Larenstein, TU Delft en Waterschap Aa en Maas.

Waterschap Rivierenland: 'We zitten midden in een energietransitie: de vraag naar energie zal door de bevolkingsgroei enorm toenemen en tegelijkertijd moeten we de CO2-uitstoot reduceren. Met meer dan 40.000 locaties en werken waar vallend water aanwezig is, bezitten de waterschappen een enorme energiepotentie.'

Eenvoudig
Daarom ontwikkelde EQA-Projects, samen met studenten van Hogeschool Rotterdam, Van Hall Larenstein, Waterschap Rivierenland en sinds kort ook de TU Delft, een waterkrachtinstallatie die eenvoudig overal te plaatsen is. Het is een ‘plug & play’ en gestandaardiseerd product dat de plastic soep als grondstof gebruikt. Visveiligheid ligt ten grondslag aan het ontwerp.

De EQA-Box is samen met water- en peilbeheerders ontwikkeld, zodat de installatie nooit een obstakel in de watergang is of het afvoerdebiet beperkt. De installatie is eenvoudig binnen een dag te plaatsen bij een stuw, rioolwaterzuiveringsinstallatie, gemaal, in- en uitlaatkokers en spuisluizen.

(Foto Ondernemend Altena / FJ Fortunati)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.