vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kinderen Sleeuwijk verjagen muizen voor Sinterklaas

25 november 2017 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Onder vrolijke klanken van de Pietenband stapte Sinterklaas vanmiddag netjes op tijd van boord in de Sleeuwijkse haven. Hij werd vergezeld door een grote groep Pietermannen. Op de kade wachtte hen een grote, uitbundige kinderschare, vriendelijke ouders én gezellige grootouders. 

Wethouder Matthijs van Oosten, voor de gelegenheid Hoofd Muizenissen, ontving de goedheilig man eveneens met alle egards. De vriendelijke 'wetsbestuurder', zoals Sint Van Oosten noemde, was blij met de komst van de grote kindervriend. De kinderen van Sleeuwijk hadden naar zijn komst uitgekeken. Aldus de 'wethoudende' gastheer.

Maar er bleek een probleem te bestaan. De pieten liepen stuk voor stuk met muizenvangers, bang als zij waren voor grijze viervoetertjes: muizen. Het probleem knaagde nogal. Vooral bij de Pieterbazen. Er heerste een muizenplaag in de keuken en het pakhuis van Sinterklaas. Weken al hadden ze last van aangeknaagde pepernoten, hapjes uit de taai-taaipoppen en kruimels op het vloerkleed. Vandaar dat alle kinderen eerder op school een brief van de Sint hadden gekregen om muizenvangers of kattenmaskers mee te brengen naar zijn aankomst. Daar zouden muizen voor op de loop gaan.Veel kinderen gaven gehoor aan de oproep van Sinterklaas.

Bakker

Sint stapte aanslutend op zijn trouwe schimmel, Amigo, die al briesend op de kade stond te wachten. Onder begeleiding van de Pietenband ging de kinderschare naar Winkelcentrum De Nieuwe Es. Daar werd niet alleen gezongen met de kids, ook het muizenprobleem werd getekkeld. De aanstichter van de muizenissen bleek een Pietje te zijn die graag bakker wilde worden, maar daarvoor nog te jong was. Hij was het die van heel veel pepernoten en speculaaspoppen en hapje had genomen. Immers, als je later bakker wilt worden, moet je wel weten hoe alles smaakt. Hij had er spijt van. Sint beloofde dat hij volgend jaar bakker mocht worden.

De middag werd verzorgd door ondernemers van De Nieuwe Es in samenwerking met Theatergroep YrroS!.

(Foto onder Matthijs van Oosten)

Lees meer over:

Sinterklaas Nieuwe. Es
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.