vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Geen medailles voor Biesboschzwemmers

20 november 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Koninklijke Nederlandse ZwemBond besloot eerder dit jaar om de winterkampioenschappen in november te houden. Hierdoor werd in 2017 twee keer een winterkampioenschap gehouden, namelijk in januari en november. Namens de Biesboschzwemmers kwamen vier zwemmers aan de start en zij waren goed voor tien starts. Er waren geen medailles, maar wel enkele goede tijden.

Leendert Paans kwam op vijf afstanden aan de start en zijn tijden op de 400 wisselslag en 50 vlinderslag waren sneller dan hij ooit is geweest. Op de vlinderslag sprint haalde Leendert bijna anderhalve tiende van zijn tijd af, terwijl er op de wisselslag bijna vier seconden van zijn tijd beste tijd af ging. Met deze tijd wist hij vijfde te worden bij de jongens geboren in 2000 en 2001. Op de 100 vlinderslag begon Leendert heel sterk maar kon hij dit niet volhouden. Naast deze nummers zwom Leendert ook nog de 100 en 200 vrije slag. Op de 100 meter bleef hij minder dan een seconde boven zijn beste tijd, terwijl hij over de 200 meter absoluut niet tevreden was.

Middenhandsbotje
Tom Kruis startte op de 400 wisselslag, 100 vrije slag en 50 vlinderslag. Hij traint momenteel minder dan hij zou willen en dit bleek ook uit de tijden. Hoe korter de afstanden, hoe beter de prestatie. Dus op de vlinderslag sprint behaalde Tom zijn beste prestatie.

Marjo Goelema en Sanne van de Pol zwommen beide alleen de 50 schoolslag. Sanne heeft eind september een middenhandsbotje gebroken en daardoor weinig kunnen trainen. Haar eindtijd was verrassend snel, ze was maar een halve seconde langzamer dan haar inschrijftijd. Voor Marjo ligt de piek pas in januari volgend jaar tijdens de Nederlandse Masters Kampioenschappen en dus kwam ze niet in vorm aan de start. Marjo was tevreden met haar tijd en hoopt in januari nog sneller te gaan.

Limietwedstrijd
De volgende Brabantse Kampioenschappen zijn gewoon in mei van het komende jaar, en hopelijk zullen er dan meer starts van de Biesboschzwemmers zijn. Voor die tijd staan er nog vele wedstrijden op het programma te beginnen met een limietwedstrijd in Papendrecht komend weekend en een wedstrijd voor een vijftal minioren in Oosterhout.

Lees meer over:

sport bieboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.