woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

'Lokale omroepen in Altena moéten samenwerken'

15 november 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - Wie in de raadzaal zat of via de live stream de 4 uur en 45 minuten durende raadsvergadering heeft gevolgd, constateerde dat de Aalburgse raad de kwestie van twee omroepen die niet willen samenwerken, meer dan zat is. Een (aangepaste) motie van Altena Lokaal werd met ruime meerderheid aangenomen: 'De burgemeester moet actie ondernemen en druk op de ketel zetten', aldus de strekking van die motie. AltenaLokaal-voorman Shah Sheikariem wil voor 1 maart 2018 uitsluitsel over de stand van zaken op dit dossier.

Het was fractievoorzitter Sheikariem (AltenaLokaal) die het initiatief nam tot de motie. Hij werd in het debat vrij snel bijgevallen door CDA-collega Arno Bouman. Deze gaf aan de kwestie te kennen. 'Medewerkers willen enkel radio maken en begrijpen de impasse ook niet. Zij zien die samenwerking wel.' Sherikariem suggereerde eventueel via subsidiegelden aan de omroepen de druk nog te willen opvoeren. 'Op 1-1-2019 kan er nog maar één omroep bestaan.'

Signaal
Burgemeester Fons Naterop, die dossierhouder is, legde de raad twee keer uit wat er inmiddels gebeurd is. 'Deze kwestie loopt al even. Er is mediation geweest, maar partijen zien geen mogelijkheden tot samenwerking te komen.' Volgens Naterop zijn die er wel in het model dat er één stichting komt waarin beide omroepen verenigd zijn. Dat voorstel werd eerder door de besturen van de lokale omroepen RTV Altena en Oké FM afgewezen. Sterker nog, dat overleg werd vroegtijdig afgebroken. Een fusie lijkt daarmee verder weg dan ooit. Naterop wil niettemin graag dat de beweging tot samenwerken van binnenuit komt in plaats van dat deze van buitenaf wordt opgelegd.
De gevraagde 15.000 euro uit de algemene reserve voor bemiddeling door een 'deskundige', wilde Naterop niet. Hij raadde dat ook af. 'Ik begrijp het signaal van de raad. Maar zie nog wel degelijk mogelijkheden om uit de impasse te geraken.'

Vertrouwen
Altenalokaal wijzigde op het eind van de begrotingsdebatten de motie, mede nadat de SGP om expliciete duidelijkheid vroeg. Sheikariem schrapte het verzoek om geldelijke middelen en sprak zijn vertrouwen uit in de komende acties van burgemeester Naterop. 

Oké FM is de lokale omroep voor de gemeenten Aalburg en Zaltbommel. RTV Altena zendt actief uit in de gemeenten Werkendam en Woudrichem.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.