donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Raad stemt unaniem voor. Veren blijven varen.

8 november 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Gisteravond (7-11) viel tijdens de gemeenteraadsvergadering in Werkendam unaniem het besluit dat de veerdiensten tussen Werkendam en 'de overkant' gaan blijven. De politiek luisterde hiermee naar de vele reacties vanuit burgers en ondernemers. Burgemeester De Boer kreeg 1200 handtekeningen aangeboden. Iedereen is nu blij. De medewerkers van Riveer namen er al een drankje op.

Het was met name AltenaLokaal en CDA-Werkendam veel waard om de verschillende veerverbindingen vanaf Werkendam in stand te houden. Ook Businessgroep De Buurman riep zijn leden op tot actie. De ingediende motie voor het behoud van de veren van CDA en AltenaLokaal werd ingediend samen met Progressief Altena en ChristenUnie. Met steun van de SGP werd deze aangenomen.

Blij
Hermen Vreugdenhil (CU) deed zijn naam eer aan en twitterde verheugd: 'De veren blijven varen! Raadsbrede steun voor het verduurzamen van de vloot en voortzetten van de huidige verbindingen.' Ook de medewerkers van Riveer zijn blij met de uitkomst. Op Twitter lieten zij weten: 'Personeel Riveer verheugd over uitkomst Werkendamse begrotingsraad! Gin gezeur we gaon deur!'

Duurzaam
Riveer gaat de kan nu verder verduurzamen door de ontwikkeling van elektrische veerboten. Hiermee dalen ook de exploitatiekosten. Voor de Werkendamse gemeenteraad was dát wel een voorwaarde voor de verstrekking van de benodigde budgetten. 

(Foto's Riveer)

Zie ook:

Lees meer over:

Riveer Veerdiensten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.