zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Piraten nemen bezit van Drongelen

4 november 2017 (door AalburgNet)

DRONGELEN - Afgelopen weekend was het weer griezelen in Drongelen. Dit jaar was het thema Old River Pirates.

Voor zowel de lampionnenoptocht als de griezeltocht werd een apart verhaal geschreven. Aan de hand van het verhaal werden vervolgens spellen bedacht die tijdens de lampionnenoptocht  uitgevoerd moesten worden. En aan de hand van het verhaal werden de attracties bedacht.

Sinds vorig jaar wordt de lampionnenoptocht op vrijdag gelopen en de griezeltocht op zaterdag. Dit vanwege de vele aanmeldingen. Veel aanmeldingen betekent ook dat er veel vrijwilligers nodig zijn. Afgelopen weekend waren er zo'n 100 vrijwilligers op de been om het griezelweekend te laten slagen.

Lampionnenoptocht
In het dorpshuis werd een verhaal verteld aan de kinderen en moesten zij een aantal opdrachten uitvoeren. Vervolgens gingen de lampjes aan en begon de tocht. Onderweg werden nog enkele spelletjes gespeeld. Vele ouders en opa’s en oma’s maakten de stoet compleet. 

De griezeltocht was op zaterdag. Op zaterdagavond liepen de deelnemers in groepjes een route onder begeleiding van een gids. De tocht duurde ongeveer 5 kwartier. De tocht ging niet alleen door de straten van Drongelen, maar ook over water, door het bos en door de weilanden. En als men onderweg al geen piraten tegenkwam dan kwamen de deelnemers ze wel tegen bij de verschillende attracties. Bij deze attracties moesten de deelnemers iets doen en/of gebeurde er iets engs. Waarschijnlijk zal het gegil wel gehoord zijn de in de omliggende dorpen.

Er is gelachen, gehuild, gezongen, gegild en geschreeuwd. De organisatie laat weten: 'Het weekend was geslaagd. Chapeau voor de vrijwilligers en uiteraard ook voor de deelnemers.'

Lees meer over:

Drongelen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.