donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Geslaagd jubileumconcert C.G.K. Con Amore

3 november 2017 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Op zaterdag 28 oktober jl. vierde C.G.K. Con Amore uit Sleeuwijk haar 65 jarig bestaan met een groot concert in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk met gastkoor City Chamber Choir uit Londen onder leiding van Stephen Jones.

Het publiek werd tijdens het concert meegenomen op reis door de 4 seizoenen, waarbij de koren afzonderlijk per seizoen een aantal pareltjes uit hun koorwerken ten gehore brachten, zoals Verleih’ uns Frieden van Felix Mendelssohn door Con Amore en The evening promrose van Benjamin Britten door City Chamber Choir.

Voor de pauze werd Cantique de Jean Racine van Gabriel Faure gezamenlijk uitgevoerd, wat een groot applaus van het publiek opleverde. Zo ook het slotstuk Cantique de Noel van Aldolphe Charles Adam en bewerkt door Jaap Kwakkel, dirigent van Con Amore, waarmee de avond spectaculair werd afgesloten.
De algehele leiding was in handen van dirigent Jaap Kwakkel en de muzikale begeleiding bestond uit Celis Dekker - orgel, Ineke Geleijns – piano en Tjitske Kwakkel-Homma – altviool.

Dankbaar
Beide koren kunnen terugkijken op een geslaagde avond die druk werd bezocht. Een kwartier voor aanvang stond er nog een lange rij voor de deur. Con Amore: 'We zijn dankbaar dat zoveel koor-en muziekliefhebbers naar het Jubileumconcert gekomen zijn. We hopen dat het publiek net zo genoten heeft als de koren gedaan hebben.'

Lees meer over:

CGK Con Amore koren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.