donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Oefening en Uitspanning nu ook Nederlands Kampioen

30 oktober 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen zaterdag 28 oktober nam brassband Oefening en Uitspanning onder leiding van Anno Appelo deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in TivoliVredenburg te Utrecht. Met drie andere bands kwam O&U uit in de eerste divisie, waar het lastige Stonehenge het verplichte werk was. Daar werd de Aalburgse Brassband Nederlands kampioen. Mariska van Vliet namens de kampioenen: 'We hebben er had voor gewerkt, het is dan natuurlijk fantastisch als dat ook beloond wordt!'

De band moest als derde het podium betreden. In een volle zaal werd er een gedreven en muzikale uitvoering gegeven. Het optreden werd dan ook door het publiek beloond met een minutenlang applaus. Ook de jury kon de uitvoering waarderen: O&U kreeg maar liefst 94 punten en werd hierdoor Nederlands kampioen. Excelsior Zalk werd tweede met 91 punten.

Succesvol jaar
2017 is een enorm succesvol jaar voor Oefening en Uitspanning. Na een succesvolle concerttour naar Vietnam in februari en het behalen van de wereldtitel eerste divisie brassband in juli tijdens het Wereld Muziek Concours, is deze nationale titel een mooie voortzetting van dit succesjaar.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.