dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Muziekwijzer Altena: prettig kennismaken met muziek

30 oktober 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zaterdag 28 oktober was dé open dag voor Muziekwijzer Altena. Deze dag kon iedereen die dat wilde in De Werf verschillende instrumenten uitproberen, muziek luisteren, kijken naar een muziektheater en zelfs workshops volgen in koperblaasinstrumenten en slagwerk. Het werd een muzikale ontmoeting die door menigeen werd ervaren als een feestje ...

Naast muzikale workshops maakte Wie Walvis die dag de voorstelling Blauw gras, humoristisch muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn. Het werd een vrolijke noot boordevol bluegrass muziek over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende. 

Cultuur
De gemeente Woudrichem hecht grote waarde aan haar cultuurbeleid; cultuureducatie in het algemeen en muziekeducatie in het bijzonder. Met het programma Muziekwijzer Altena wordt dit beleid door De Bibliotheek CultuurPuntAltena vertaald naar drie onderdelen: binnenschoolse muziekeducatie, muzieklessen in de vrije tijd en netwerkoverschrijdend samenspel.

Muziekwijzer Altena heeft als doel zoveel mogelijk kinderen muziek te laten maken. Daarom werken in Woudrichem docenten, scholen, muziekscholen en muziekverenigingen mee aan Muziekwijzer Altena.

(Foto's Lian Oomen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.