zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Stichting Altena Regatta steekt van wal

27 oktober 2017 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Stichting Altena Regatta is van de wal. In het kader van verbinding werd het plan als icoonproject voor de nieuwe gemeente Altena gelanceerd. Niet vreemd dat dit idee al leefde bij Watersportvereniging Woudrichem: hun roeiploegen, jong en oud, nemen succesvol deel aan wedstrijden in Engeland, Schotland en Ierland, waar dit community building-principe door botenbouw, training en onderlinge wedstrijden zijn oorsprong vindt.

Eén roeisloep (St. Ayles Skiff) per Altena-kern hoopt men als zelfbouwpakket te gaan leveren. Kosten ongeveer 5000 euro, voor de helft bijeengebracht door de deelnemende dorpen.

Living lab
Stichting Altena Regatta laat op Facebook weten: 'De bedoeling is dat plaatselijke verenigingen, bedrijven en onderwijs, in samenwerking met gemeente en stichting, werkend vanuit een living lab de handen ineenslaan om de skiff te bouwen, roeitrainingen en regatta's te gaan organiseren. Dat laatste bij toerbeurt op 'eigen water'. Enkele verenigingen en ook studenten hebben al belangstelling getoond. Aanmelden kan op: altenaregatta@xs4all.nl'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.