dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Merwedebrug veel duurder en later klaar

24 oktober 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - REGIO: De 'brug der zuchten' heeft er een nieuw verhaal bij. De nieuwe versie valt duurder uit. 56 miljoen euro. Dat is het bedrag dat extra moet worden gelapt om de Merwedebrug in de A27 nabij Werkendam/Gorinchem te financieren. Dat blijkt uit een brief die demissionair minister Schultz aan de Tweede Kamer stuurde.

Minister Schultz liet de Kamer weten dat met de bouw van de Merwedebruggen in 2022 gestart zal worden. Over vijf jaar dus. In 2030 moeten de drie nieuwe oeververbindingen open zijn.

Regels
Internationale regels bepalen dat de pijlers van de brug niet in de vaargeul mogen staan. De 'oude' plannen gingen daar wel vanuit. De minister heeft nu een nieuwe opzet laten maken en die vallen veel duurder uit. 56 miljoen. De brug krijgt in de nieuwe aanpak een grotere overspanning.

Haarscheurtjes
On 2016 was de 56-jarige Merwedebrug maanden lang onderwerp van aandacht. Haarscheurtjes maakten dat de brug voor vrachtverkeer volledig werd afgesloten met alle gevolgen en schade vandien. Rijkswaterstaat weerde toen alle vrachtwagens zwaarder dan 60 ton. Per dag rijden zo’n 95.000 voertuigen over de 'brug der zuchten', zoals deze in de volksmond wordt genoemd..

Zie ook:

Lees meer over:

rijkswaterstaat Merwedebrug a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.