dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Handen uit de mouwen tijdens Natuurwerkdag

19 oktober 2017 (door WoudrichemNet)

GIESSEN – Op zaterdag 4 november is traditiegetrouw weer de Landelijke Natuurwerkdag. In het hele land gaan vrijwilligers aan de slag om onderhoud uit te voeren in natuurgebieden.

Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur doet als vanouds  mee en roept iedereen op om die dag mee te werken. Ook voor mensen die nooit eerder deelnamen aan deze activiteit is het een mooie gelegenheid eens ongedwongen kennis te maken met ons mooie landschap en de natuur.

Dit jaar heeft Brabants Landschap natuurbeschermingsvereniging Altenatuur gevraagd om heggen  aan te planten in het kader van het PARTRIDGE project. Dit Europese project beoogt het leefgebied van de ernstig bedreigde patrijs te verbeteren. In het agrarisch gebied tussen Almkerk en Sleeuwijk worden heggen aangeplant waar patrijzen schuil- en broedgelegenheid kunnen vinden.

Meedoen en aanmelden
Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje onder elkaar? Schrijf je in via www.natuurwerkdag.nl zoek hier in de provincie Brabant naar de locatie ‘Heggen planten voor patrijs’(pagina 7). Na aanmelding via de site, ontvangen deelnemers een bevestiging.

In de pauze is er koffie en thee en tussen de middag wordt er een lunch in het veld geserveerd. Het is aan te raden stevige schoenen en werkkleding aan te trekken en afhankelijk van het weer eventueel laarzen en regenkleding.

Deelnemers worden tussen 8.15 en 8.30 uur op de parkeerplaats bij de Put aan de Omloop ten noorden van Almkerk verwacht.

Organisatie
De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

Lees meer over:

Altenatuur patrijs natuurwerkdag
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.