vrijdag 29 maart 2024

Waldric V20 verliest potje stuivertje wisselen

8 oktober 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De meiden van BC Waldric kunnen ondanks het verlies tegen OBC  met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd. Er werd geknokt in de verdediging en onder de borden en aanvallend lieten ze 'gave dingen'.

Wedstrijden tegen het sterke OBC zijn altijd spannend en ook deze zal geen uitzondering zijn. In de 1e kwart gaan de teams gelijk op en zien we fraaie scores van Lisa/Jessie, Indy en Eva de W. Ook staan de meiden van Waldric veelvuldig op de vrije-worplijn omdat er goed 1 tegen 1 gespeeld wordt en OBC alleen fouten kan maken om Waldric af te stoppen. Helaas ligt het percentage onder de 50% (6 uit 14) waardoor de verdiende voorsprong uitblijft en stand 18-18 aan het eind van het eerste kwart.

De 2e kwart straft OBC iedere foutje in de verdediging af met een break en lopen zo uit naar een voorsprong van 7 punten. Pas na 5 minuten in dit kwart zien we scores van Anne-Fleur en Nadeche om het verschil terug te brengen naar 3 waarna OBC meteen weer uitloopt naar 7 punten. In de laatste minuut doet Indy er nog een extra stapje bij in de verdediging en weet vanuit steals/ breaks het verschil terug te brengen tot 2 punten met de rust (31-29).

Rebounds
Tijdens de rust wordt aangegeven dat er meer aandacht voor rebounds moet zijn en er in de aanval “eenvoudiger” gespeelt moet worden. Dit zien we terug in de 3e kwart waar o.a. Lotte ijzersterk onder het bord staat te verdedigen en iedereen rebounds pakt. Aanvallend spelen de Eva’s goed 1 tegen 1 en weten van daar uit vrije medespelers te vinden voor het eenvoudige schot. Vooral Nienke valt op door 8 punten in dit kwart vanuit deze combinaties. Toch lukt het niet om echt uit te lopen maar de achterstand van 2 punten is omgezet in een voorsprong van 2 (45-47).

In de 2e minuut van de 4e kwart komen de meiden van Waldric op een voorsprong van 6 punten die OBC in 4 minuut weer weg weet te werken. Daarna wisselt de leiding in de wedstrijd per minuut en komt OBC in foutenlast doordat ze nog steeds fouten moeten maken om de 1 tegen 1 af te stoppen. Met nog 2 minuten te spelen staat Waldric 1 punt voor en gaat OBC in een zone verdediging staan. In de tijd die de meiden van Waldric nodig hebben om te schakelen zien we OBC uitlopen naar een voorsprong van 6 punten.

Opgeheven hoofd
Indy en Jessie weten in de laatste minuut het verschil nog terug weten te brengen tot 2 punten maar de winst gaat helaas naar OBC (47-45). Ondanks het verlies kunnen de meiden van Waldric met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd, er is geknokt in de verdediging en onder de borden, aanvallend hebben we gave dingen laten zien en opnieuw is iedereen tot scoren gekomen!
Topscores: Nienke(14pnt), Jessie ()13pnt) en Indy (10pnt) (BC Waldric Alexander)