donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

GGD start onderzoek gezondheid kinderen 0-11 jaar

29 september 2017 (door WerkendamNet)

REGIO - Wie een kind heeft in de leeftijd van 0 t/m 11 jaar kan worden uitgenodigd om een jeugdenquête in te vullen. De GGD West-Brabant doet namelijk een groot gezondheidsonderzoek onder 19.000 ouders en verzorgers in West-Brabant. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van kinderen in beeld krijgt. Men kijkt naar de gezondheid, de leefomgeving en het welzijn van de kinderen. De resultaten uit het onderzoek gebruiken gemeenten om het lokale gezondheidsbeleid zo goed mogelijk af te stemmen op dat wat nodig is in de wijk of het dorp.

Dymphie Mioch, onderzoekster bij de GGD: “Ouders weten zelf het beste hoe het met hun kinderen gaat. Daarom krijgt een groot aantal ouders eind september een brief in de bus. Hierin vragen we om een vragenlijst in te vullen. We stellen vragen over gezondheid en opvoeding, maar ook over sociale contacten, lichaamsbeweging en (speel)voorzieningen. Ouders van peuters kunnen anders tegen dingen aankijken dan ouders met kinderen van 10 of 11 jaar. Juist daarom vragen we zoveel ouders om mee te doen. Ik ben erg benieuwd naar wat mensen invullen.”

Resultaten
De resultaten van het onderzoek helpen de gemeente om te bepalen wat nodig is om gezond en veilig te wonen, leven en spelen makkelijker te maken. Het kan bijvoorbeeld gaan om activiteiten om de kinderen meer te laten bewegen, een gezond schoolbeleid, de aanleg van speeltuinen of meer opvoedondersteuning aan ouders en verzorgers. De privacy is bij dit onderzoek gegarandeerd. Dymphie Mioch: “Wij verwerken alleen de antwoorden, zonder naam en adresgegevens. Daar kunnen ouders op vertrouwen!”

Geld
Wie een uitnodiging ontvangen heeft, kan de vragenlijst veilig online invullen op www.GGDmonitor.nl. Iedere 15e online invuller krijgt als dank een cadeaubon van 15 euro. ('Dit geld kunt u ook doneren aan een goed doel.') Wie de jeugdenquête liever op papier invult, ontvangt deze vanzelf begin november. Speciaal voor dit onderzoek is een filmpje gemaakt met meer informatie. Dit filmpje staat ook op de website van de GGD. Dymphie: “Iedere ingevulde vragenlijst, draagt een steentje bij aan de gezonde groei en ontwikkeling van uw kind én de andere kinderen in West-Brabant. We hopen dat we kunnen rekenen op de medewerking van veel ouders!.”

(Archieffoto)

Lees meer over:

gezondheid GGD kinderen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.