dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Troep op Dulve neemt weer toe

23 september 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Was de hoeveelheid achteloos weggegooid afval tijdelijk minder, inmiddels worden de bermen van Dulve weer volop getrakteerd op ondoordacht, maar ook bewust achtergelaten troep. Het gaat daarbij om plastic flesjes, (bier)blikjes, verpakkingen, snoeppapiertjes en meer. In de achterliggende 2 weken 56 stuks. Het probleem van buitensporig veel afval in bermen en sloten speelt sinds 2015. 

Een bewoner uit de Aalburgestraat in Wijk en Aalburg loopt met regelmaat zijn 'rondje Dulve', het lokaal bekende gedeelte tussen de Berenhoeksestraat en de Provincialeweg-Oost (N267). Sinds het najaar van 2015 neemt hij de gevonden rommel mee tijdens zijn wandeling met de huishond. Inmiddels raapte de Aalburger zo ruim 1.100 stuks afval. Zaken die werden aangetroffen zijn, naast het bovengenoemde, bijvoorbeeld ook tuinafval, bibliotheekboeken, hout, autobanden, spuitpatronen en meer. In augustus 2016 plaatste de gemeente een blikvanger. De vergaarbak bij de ingang van Dulve (hoek Aalburgsestraat/Berenhoeksestraat) doet zeker zijn werk, maar het afval op Dulve zélf werd er niet minder door.

Verstopt
Voorbeeld: Zaterdag (23-9) vond de Aalburgsestraatbewoner en plastic zak met lege flesjes, een halfvolle fles Cola, plastic verpakkingen, een halfvolle plastic pot mini-tomaatjes en meer. Alles verstopt onder een boom langs de slootkant nét voorbij de woning aan de Aalburgsestraat 29. De gele tas met Duitse tekst bleek daar bewust gedumpt. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor.

Actie
Binnenkort start de gemeente Aalburg een actie om bewoners en omwonenden te wijzen op het afvalprobleem op Dulve. Wethouder Pim Bouman sprak daar eerder over: 'Niets doen is geen optie. We willen de mensen positief attenderen op de achtergelaten troep. Het gaat ook om bewustwording. Samen moeten we de rommel te lijf.'

(Foto's Aalburg.Net)

Lees meer over:

zwerfafval gemeente Dulve rommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.