donderdag 6 oktober 2022

Alles over Altena

Riveer wil volledig elektrisch gaan varen

23 september 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Veerdienst Riveer wil volledig elektrisch gaan varen. De gemeenten Werkendam, Woudrichem, Hardinxveld- Giessendam en Gorinchem hebben een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden.

Het onderzoek, dat is uitgevoerd door de Erasmus Universiteit, laat ook zien dat er een belangrijke maatschappelijke en economische waarde is. Wanneer alle dieselschepen van deze verbinding worden vervangen door elektrische schepen dan levert dit een besparing van totaal 1900 ton CO2 op alleen al op het daadwerkelijke gebruik van dieselmotoren.

Omrijkilometers

Tussen de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en binnen het vervoersnetwerk Boven- -Werkendam - Sleeuwijk – Gorinchem -Woudrichem zijn in 2016 zo'n 380.000 passagiers vervoerd. Dit betekent een economische en maatschappelijke waarde van 5,1 miljoen euro. Hiervan is 0,5 miljoen euro directe uitgaven. De overige kosten zitten bijvoorbeeld in bespaarde omrijkilometers. Met een aantal partijen wordt subsidie aangevraagd voor de verdere ontwikkeling van elektrisch varen door Riveer.

Feit

Het haalbaarheidsonderzoek wordt de komende maanden in de verschillende raden besproken. Als de gemeenteraden op de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek positief reageren, wordt waarschijnlijk begin 2018 de opdracht voor de eerste elektrische veerboot gegeven, zodat in de loop van 2019 elektrisch varen een feit is.

Lees meer over:

duurzaam Riveer Veerdienst
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.