donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Recordregen in eerste zwembadwedstrijd

18 september 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op twee fronten hebben leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan wedstrijden. In Lith werd de laatste open water wedstrijd van 2017 gehouden en in Oosterhout stond de eerste wedstrijd in het zwembad op het programma. In Lith kwamen zes zwemmers aan de start en in Oosterhout waren het er dertien.

De dertien jonge zwemmers die in Oosterhout op het startblok verschenen waren goed voor zesentwintig persoonlijke records. De meeste zwemmers wisten meerdere records te verbeteren. Chimène Huisman en Jan-Verheij stelden vier tijden scherper en Lars de Kooter, Kathy Maas en Tess Vonk deden daar met drie verbeteringen niet voor onder. De grootste verbetering kwam op naam van Lars met een verbetering van zestien seconden op de 100 rugslag.

Op de goede weg
Rens Lisman, Niels Muijt, Romée van Rossem, Margonda Versluis en Hannah en Rik Vink waren de andere zwemmers die tijden wisten aan te scherpen. Jurrian Verheij en Anne Lisman waren de laatste zwemmers die aan de start kwamen. Zij wisten zich niet te verbeteren, maar lieten wel zien dat ze op de goede weg zijn om binnenkort weer tijden te verbeteren.

Voor het zwembad staan er de komende weken diverse wedstrijden op het programma, zoals een masters-en competitiewedstrijd. Medio november zijn de eerste kampioenschappen en een maand later al zijn de eerste Nederlandse Kampioenschappen.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.