Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

Start glasvezelcampagne in buitengebied Altena

15 september 2017 (door AalburgNet)

ALTENA - Sneller internet is binnen handbereik voor bewoners van het buitengebied van gemeente Altena. Gisteren (14-9) maakte de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis van Aalburg de definitieve aanpak, het verbeterde aanbod en de planning bekend.

Op maandag 18 september gaat de glasvezelcampagne officieel van start. Het gaat om circa 2.750 adressen in het buitengebied van de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en de kleine kernen die nu nog niet beschikken over een coax- of glasvezelaansluiting. Bewoners kunnen zich tot 5 februari 2018 aanmelden voor een glasvezelaansluiting. Bij 50% deelname krijgt de aanleg van glasvezel een ‘go’. Het aanbod is voor iedereen hetzelfde. 

Initiatief
De campagne is een initiatief van Mabib. Zij heeft de ambitie om alle 35.000 adressen in het buitengebied van Brabant te voorzien van een glasvezelaansluiting. Pieter van Grunsven, directeur Mabib: “Glasvezel biedt snel, stabiel en betrouwbaar internet met oneindig veel capaciteit. Het is een belangrijke ontwikkeling voor de buitengebieden. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en de infrastructuur. Ook zorgt glasvezel ervoor dat bewoners klaar zijn voor alle toekomstige ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand.”

Samenwerken
Om de 50% deelname te behalen, werkt Mabib nauw samen met de drie gemeenten en diverse belangrijke stakeholders. Wijnand van der Hoeven, wethouder gemeente Aalburg: “De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Altena is van groot belang voor de leefbaarheid van onze regio. Het is een toekomstbestendige oplossing, die wij vanuit de gemeente volop ondersteunen.”

Ambassadeurs
Samenwerking is van groot belang tijdens de glasvezelcampagne. Mabib zoekt nog lokale ambassadeurs uit het deelgebied Altena die zich vol enthousiasme willen inzetten voor de komst van glasvezel. Aanmelden kan via de website of rechtstreeks bij ambassadeurscoördinator Gosse Visser, via gosse.visser@mabib.nl.

Lees meer over:

glasvezel snel internet mabib
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.