vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Geslaagd kampvuur op Fort Bakkerskil

5 september 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op vrijdag 1 september was het jaarlijkse kampvuur van de Historische Vereniging. Het beheerdersechtpaar Marjolein en Koos van Fort Bakkerskil had het gezellig gemaakt met leuke zitjes en een knappend houtvuur.

Genietend van koffie of een drankje werd het een fijn samenzijn. Ook een aantal niet-leden wist het Fort te vinden en genoot van de gezellige sfeer. Enkele Rotterdamse gasten, die op het Fort verbleven, schoven ook aan en luisterden mee naar de verhalen, die door Thera van den Heuvel verteld werden. In plat Werkendams dialect vertelde zij een spannend, waargebeurd verhaal uit 1911: “Springtij en een oud kooihuis”. Bijgelicht door een zaklamp vervolgde Thera haar vertelling  over "Kloven en kenezalf".

De beide verhalen komen uit het boekje "De onherbergzame Biesbosch" van Rob Haan. Het derde verhaal was uit eigen werk en voerde de aanhoorders mee op "Un aovontuurluk tochje".

Hoewel de opkomst niet groot was, waren de reacties positief. Het rustige weer, de mooie locatie én de gezellige sfeer maakten het kampvuur tot een geslaagde avond. Aldus de Historische Vereniging Werkendam.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.