vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Highland Games Hank: recorddrukte in Keltische sferen

5 september 2017 (door WerkendamNet)

HANK - Razend druk, files voor de kassa, opgetogen mensen, hamerslingeren, boomstamwerpen, schotse ruiten, muziek, dans en schranspartijen. Dat was het beeld van een opnieuw geslaagde, vijftiende editie van de Higland Games. Zo'n 5.000 mensen trokken afgelopen weekend naar de Kurenpolder in Hank. Een record.

Wie de moeite nam zich door de drukte te worstelen kreeg ook wel wat te zien en te beleven, zoals de Schots/Keltische Braderie. Een markt met een keur aan eten, kleding, accesoires en whiskey tot aan speelgoed in Keltische style voor de allerjongsten.

Er was een heus Keltisch Dorp waarin Re-Enactment groepen zorgden voor het juiste plaatje. Piperbands als Inter Scaldis, Clan Lamond & Graham Lowlanders vulden de Kurenpolder met doedelzakmuziek en snare drums. Mensen hingen aan de lippen van Abe de Verteller die vurig vertelde over Schotse mythen en sagen. En verder kon de menigte genieten van demo's met Ierse Wolfshonden, roofvogels en een Sheepdog Trial. Daarnaast uiteraard de nodige workshops en oude ambachten. Kortom, er was voor ieder wat wils.

Highland Games
Op de onderdelen als hamerslingeren, boomstam werpen (6 meter lang en 85 kilo zwaar!), het steenstoten en het vergooien van gewichten en kogels streden sterke mannen om de wereldtitel. Als vanouds de vijfkamp als eeuwenoude Schotse sport.

Melkveehouder Pieter Karst-Bouma werd voor de achtste keer Nederlands kampioen. Daniel McKim beklom de hoogste trede van het podium als wereldkampioen.

De impressiefoto's werden voor Werkendam.Net gemaakt door Lian Oomen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.