woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

5 podiumplaatsen voor Biesboschzwemmers

30 augustus 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het eerste Brabantse open water weekend van dit seizoen bestond uit wedstrijden in het Eindhovens kanaal in Eindhoven en het Wilhelminakanaal in Oosterhout. Tijdens de wedstrijden  wisten diverse Biesboschzwemmers op het podium te eindigen.

In Eindhoven kwamen zeven zwemmers aan de start op acht nummers. Voor Lars de Kooter was er een eerste plaats op de 250 meter vrije slag bij de jongste zwemmers. Ingmar Visser werd op de 1000m schoolslag bij de masters tweede. Voor Redine van Breugel, Femke Golverdingen, Nick Lisman, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven was er ook een notering bij de beste tien op hun nummer. De eerste vier zwemmers deden dit op de 1000 meter vrije slag en Julia behaalde haar topklassering op de 500 meter schoolslag.

Belangrijk
In Oosterhout bestond de groep uit twaalf zwemmers en hier werden drie podiumplaatsen behaald. Ingmar wist deze keer de 1000 meter schoolslag in zijn categorie te winnen, terwijl er een tweede plaats voor Lars was er op de 250 meter ‘vrij’. De derde die een podium wist te halen was Sabrina Boekhout. Zij werd derde op de 1000 meter vrije slag bij de masters. Femke, Ilse en Julia wisten in Oosterhout ook bij de beste tien te eindigen en daarnaast behaalde ook Laura Verhoeven een notering bij de beste tien. Verder kwamen ook nog Chimène en Larissa Huisman, Nick, Leendert Paans en Sanne van de Pol aan de start. Ze eindigden niet bij de beste tien, maar hun deelname is belangrijk voor het verenigingsklassement dat opgemaakt wordt van alle Brabantse wedstrijden.

Tweede weekend
Naast Eindhoven en Oosterhout tellen ook de wedstrijden in Breda, Vugt en Oss mee en uiteraard ook de wedstrijd die de Biesboschzwemmers zelf op 9 september organiseren tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie.

Het tweede en laatste Brabantse weekend is op 9 en 10 september en dan wordt er gezwommen in Werkendam en Vugt.

Lees meer over:

sport Biesbosch zwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.