zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

WMO-cliënten tevreden over Loket Altena

24 augustus 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - WERKENDAM: Wmo-cliënten van Loket Altena zijn over het algemeen tevreden over het contact met de gemeente en de kwaliteit van de ondersteuning. De cliënten uit Woudrichem waren met een gemiddeld cijfer van een 7 net iets positiever dan cliënten uit Werkendam, die gemiddeld een 6,9 als cijfer gaven. Het landelijk gemiddelde is een 6,8.

Uit de enquête bleek dat niet alle cliënten weten dat zij gebruik kunnen maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Deze informatie wordt nu direct toegestuurd bij een eerste afspraak voor een Wmo-aanvraag.

Wethouder John Bakker: “Ik ben trots op de medewerkers van het Loket. Als we namelijk de vraag over de onafhankelijk cliëntondersteuner niet meenemen in de einduitslag, komen we uit op een 7,4. Dat is een zeer mooi tevredenheidscijfer. En zeker, de hulp van een onafhankelijk cliëntondersteuner is uitermate belangrijk voor onze inwoners. Maar dat is iets wat we snel en goed hebben opgepakt.”

Wethouder Paula Jorritsma: ”We zien hoe zinvol deze enquête is. Ik vind het erg belangrijk dat we daar elk jaar aan mee doen. Als er ergens een minpuntje zit in de dienstverlening, komt dat direct naar voren en gaan we ermee aan de slag. Zoals bij de cliëntondersteuning. Iedere cliënt weet nu dat hij of zij op een eenvoudige manier een onafhankelijk en gratis adviseur kan inschakelen. En het gemiddelde van een 7,4 voor al onze andere dienstverlening, geeft aan dat we op de goede weg zijn.”

Werkzaamheden 
Loket Altena verzorgt in de gemeenten Werkendam en Woudrichem de dienstverlening rondom de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Elk jaar voeren gemeenten een onderzoek uit naar de ervaringen van Wmo-cliënten. Het geheel anonieme onderzoek heeft betrekking op alle Wmo-gebieden: hulpmiddelen, deeltaxi, begeleiding, hulp bij het huishouden en vervoer. Het onderzoek geeft de gemeente inzicht in hoeverre de voorzieningen bijdragen aan de doelen van de Wmo. Vooral op het gebied van ondersteuning van zelfredzaamheid en participatie.

Komende tijd wordt gekeken hoe de tevredenheid verder toe kan nemen. Verbetertips voor het Loket van cliënten zijn altijd welkom via (0183) 70 73 07.

Lees meer over:

gemeente WMO loket altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.