donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Dorpshuis Drongelen heeft nieuwe entree

23 augustus 2017 (door AalburgNet)

DRONGELEN - Dorpshuis De Oude School in Drongelen heeft een nieuwe entree.  De oude, tochtige toegang is hiermee vervangen. Toch zijn de vrijwilligers van Stichting Dorpsbelangen Drongelen er nog niet. Er staat nog meer op de planning.

De vrijwiligers zijn constant bezig met onderhoud, herstel of vernieuwingen in of rondom het dorpshuis.  Want stilstand is achteruitgang. Zo is er vorig jaar bijvoorbeeld een extra terras aangelegd en werden dit jaar zonnepanelen geplaatst. In dat verbadn was de entree een verbeterpunt. De entree was oud, Het tochtte en het was vooral moeilijk voor mindervaliden om binnen te komen.

Door eigen financiële middelen,  het toekennen van 15000 euro door het Oranje Fonds en een gemeentelijke subsidie, kon  een nieuwe entree gerealiseerd worden. Een aantal werkzaamheden werd door de vrijwilligers zelf uitgevoerd, waardoor er gesneden kon worden in het totale kostenplaatje..

Burendag

De Oude School heeft al langere tijd een relatie met het Oranje Fonds. Vele jaren is het dorpshuis al deelnemer van NLdoet en Burendag. Over enkele weken is weer Burendag, namelijk op zaterdag 23 september. In Drongelen zal men tijdens Burendag weer een aantal klussen aanpakken. Er moeten nog enkele puntjes op de spreekwoordelijke i gezet worden. Maar het dorpshuis is zeer tevreden met het resultaat.

Facebookpagina: www.facebook.com/oudeschooldrongelen. Website www.dorpshuisdrongelen.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.