vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kasteel Dussen opent weer nieuw cultureel jaar

22 augustus 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het einde van de zomer betekent als altijd voor Stichting Vrienden Kasteel Dussen de start van het nieuwe culturele jaar. Er is weer een aantrekkelijk programma samengesteld voor een brede doelgroep. Uiteraard met veel muziek: van Latijns-Amerikaans tot bandoneon en tango, via vintage vocal jazz naar klassieke viool-en celloklanken, met melodieën en composities die hun roots vinden in de shtetls of gospel.

Er zijn presentaties en vertellingen met uiteenlopende onderwerpen, zoals muziekgeschiedenis, historische kleding en de 100-jarige man die uit het raam klom… en er is cabaret.
Natuurlijk is er voor kinderen weer veel te doen: er zijn interactieve jeugdvoorstellingen, het wordt griezelen in Slot Halloween en Sinterklaas komt logeren, er is een verrassende theater-kerstshow en ook de muziek zal niet ontbreken. De geschiedenis van het kasteel komt tot leven tijdens de rondleidingen op zondagmiddag. En tijdens de Open Monumentendag op zondag 10 september a.s. is het kasteel gratis te bezichtigen.

Ronddwalen
Met al deze activiteiten hoopt Stichting Vrienden Kasteel Dussen dat zo veel mogelijk bezoekers de weg naar het kasteel weten te vinden. Want dat is vanaf de start in 1991 steeds het doel geweest: iedereen kan komen genieten van dit unieke cultuur-historisch erfgoed wat Altena rijk is.

Wie wil kan ronddwalen op 10 september of de opening van het culturele jaar meemaken op 21 september met een sprankelend optreden van Flor de Amor.

Meer info: www.kasteel-dussen.nl.

(Foto Werkendam.Net)

Lees meer over:

Kasteel Dussen cultureel jaar
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.