zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Inventarisatie fusiefeest Altena-breed

15 augustus 2017 (door AalburgNet)

ALTENA - De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem fuseren per 1 januari 2019 en vormden dan de nieuwe gemeente Altena. Ter gelegenheid hiervan zijn er onder inwoners en verenigingen al een aantal initiatieven ontstaan ter introductie van de nieuwe gemeente. De laatste inventariseert nu welke plannen er zijn in de regio om dat heugelijke feit luister bij te zetten.

De gemeenten zijn blij dat dergelijke initiatieven uit de samenleving ontstaan. Verschillende initiatiefnemers hebben de gemeenten benaderd met de vraag welke rol zij bij de uitwerking/aanpak willen vervullen. Vandaag (15-8) lieten de drie gemeenten via een persbericht weten: 'Alvorens te bepalen wat de rol van alle partijen bij deze activiteiten kan zijn, lijkt het de gemeenten zinvol om eerst in beeld te krijgen welke initiatieven/ideeën er daadwerkelijk leven in de samenleving en daarna met alle betrokkenen in overleg te treden. Op die manier komt er in beeld welke plannen er zijn, waar samengewerkt kan worden, of er geen dubbele activiteiten bij zitten en hoe een en ander verder georganiseerd kan worden. Het gaat daarbij dus nadrukkelijk om ‘Altenabrede’ activiteiten die verband houden met de fusie.'

Opgeven
Om deze reden wordt dan ook een oproep  aan de inwoners van Altena gedaan die plannen hebben om iets te doen voor de samenleving van de drie gemeenten, verband houdende met de fusie dit door te geven. Dat kan in eerste instantie door het sturen van een email aan cultuur@altena2019.nl , met daarin de gegevens van de initiatiefnemers en  een korte omschrijving van het plan.

De ideeën kunnen tot 1 oktober aangemeld worden. Na deze inventarisatie zal met alle initiatiefnemers contact worden opgenomen over de verdere aanpak.

Lees meer over:

feest Altena fusie samenwerken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.