vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Resultaat bedrijfsinval Wijk en Aalburg: 8 arrestaties, drugs en geld

22 juli 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De bedrijfsinval aan de Nijverheidsstraat en de huiszoekingen vrijdag zijn goed verlopen, aldus de politie. Er werden in totaal acht mensen aangehouden. De zoekingen leverden drugs, hennepattributen en een flink geldbedrag op.

Op vrijdag 21 juli 2017 is een team van de politie bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat binnen gevallen. Het team van 50 mensen bestond uit agenten in uniform waaronder specialisten op het gebied van invallen, rechercheurs waaronder mensen van het afpakteam en milieuspecialisten. Ook zijn er medewerkers van de omgevingsdienst van de gemeente opgeroepen. Later is er nog een hondengeleider met een drugshond aan toegevoegd. De leiding bij de inval lag bij een Officier van Justitie

Bij de politie kwam al geruime tijd, al dan niet anoniem, informatie binnen dat er bij dat bedrijf, en door enkele mensen die gelinkt werden aan het bedrijf, criminele ondermijnende activiteiten plaats vonden in relatie met drugs. De politie is een onderzoek gestart wat resulteerde in de inval.

Aanhoudingen voor drugs
In het pand waren op dat moment tien mensen aanwezig. Alle tien werden gecontroleerd en eventueel gefouilleerd. Bij twee aanwezigen werd harddrugs aangetroffen. Een 28-jarige inwoner van Gorinchem en een 28-jarige man uit Giessen werden aangehouden voor het bezit van meer dan een gebruikershoeveelheid drugs.
Een van de mensen die in het onderzoek naar boven kwam was een 20-jarige inwoner uit Wijk en Aalburg. Tijdens de zoeking in het bedrijf werd deze man gezien op de Markt in Wijk en Aalburg. Bij controle van zijn auto bleek dat ook hij drugs bij zich had. Ook hij is aangehouden. Later is in zijn kamer in zijn ouderlijk huis, waar onder leiding van een rechter-commissaris een huiszoeking is gedaan, harddrugs, een geldbedrag van ruim  6000 euro en een verboden gasdrukwapen gevonden.
Een medewerker van het bedrijf, die tijdens de zoeking de bedrijfsauto kwam terugbrengen, bleek nog 1500 euro aan boetes open te hebben staan. Hij is meegenomen naar het bureau. Dit incident kreeg nog een staartje in Biezenmortel.

Bij een van de huiszoekingen is een omstander aangehouden die de agenten daar beledigde. Deze 18-jarige Wijk en Aalburger is ingesloten aan het bureau.

Gevaarlijk
In het pand lagen bedrijfsmatig chemische middelen opgeslagen. Deze chemicaliën zijn onderzocht door de milieuspecialisten en medewerkers van de omgevingsdienst van de gemeente. Er werden diverse misstanden geconstateerd die bestuursrechtelijk aangepakt gaan worden. Achter het pand stond een open vat met 350 liter zware zuren. Er is een gespecialiseerd bedrijf gekomen om deze levensgevaarlijke situatie op te lossen. De kosten hiervan zullen op het bedrijf verhaald worden.

Verborgen ruimte
Tussen twee vloeren werd een verborgen een ruimte ontdekt. Daarin lagen attributen die gebruikt worden om hennepkwekerijen mee op te bouwen zoals onderdelen van afzuiginstallaties. Hierna zijn de eigenaar van het bedrijf, een 34-jarige man uit Wijk en Aalburg en zijn vader, een 65-jarige man uit Veen, aangehouden. Bij de eigenaar werd in zijn woning nog eens ruim 5.500 euro aan contant geld gevonden.

Geslaagd
Het team kijkt terug op een geslaagde actie. De informatie die bij de politie binnen kwam bleek van waarde. Het team kan aan het werk met de zaken die aangetroffen zijn en de aangehouden verdachten. Ook kan de gemeente eventueel bestuursrechtelijk stappen nemen tegen het bedrijf. Het bedrijf en haar werknemers zal de komende tijd onder de aandacht van politie en gemeente blijven.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.