donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Politie doet inval bij bedrijf in Wijk en Aalburg | UPDATE

21 juli 2017 (door AalburgNet)

eWIJK EN AALBURG - De politie deed eind van de middag (21-7) een inval bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Wijk en Aalburg. De actie wordt gepleegd in het kader van de zogeheten 'ondermijning'.

Maar liefst vijftig agenten doorzochten het bedrijf, daarbij geholpen door een team specialisten. Ook werd een drugshond ingezet. Deze arriveerde rond 18:00 uur op de lokatie.

Zelfs voertuigen werden aan een inspectie onderworpen. 

Inmiddels meldt de politie twee verdachten te hebben aangehouden in verband met drugs. Men twittert: 'Tweede verdachte aangehouden met meer dan een gebruikershoeveelheid harddrugs'. 

Ondermijning
De politie legt de term ondermijning uit: 'De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, maar ook overlastgevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.'

UPDATE maandag 24-7

De twee Wijk en Aalburgers  van 20 en 34  jaar die werden aangehouden bij de zoeking, blijven vastzitten. De anderen zijn vrijgelaten. De 34-jarige is de eigenaar van het reinigingsbedrijf aan de Nijverheidsstraat. De gemeente overweegt maatregelen tegen of sluiting van het bedrijf. Dat wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

(Foto hierboven Politie Breda - Tweet)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.