vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aftellen voor Boerenerfdag 2017

15 juli 2017 (door WerkendamNet)

HANK - Op zaterdag 19 augustus wordt de veertiende editie van de ZLTO Boerenerfdag georganiseerd. Dit jaar is dat bij familie De Regt in Hank. Daar runnen Tjerk en Linda samen een modern akkerbouwbedrijf.

Zij telen verschillende gewassen, zoals aardappelen, uien, vlas, cichorei, wortelen en suikerbieten. ZLTO Altena Biesbosch laat weten: 'Heeft u altijd al die grote indrukwekkende machines van dichtbij willen bekijken? Wilt u weleens weten waar de aardappel die op uw bord ligt vandaan komt? Dan bent u aan het juiste adres. Ontdek bijvoorbeeld hoe aardappels geoogst worden, hoe linnen gemaakt wordt uit vlas en hoe de gewassen na hun oogst bewaard worden in een hightech koeling. Wist u dat tegenwoordig zelfs drones de akkerbouwer kunnen helpen?'

Maar er is meer. Zo zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Zij kunnen zich helemaal uitleven op een springkussen, een prachtig ponyritje maken en konijnen en cavia’s knuffelen in de knuffelhoek. 'Ook kunt u op het terras genieten van een heerlijk stukje appeltaart en verschillende lokale ondernemers, streekproducenten en organisaties  stellen zich graag aan u voor. Wat dacht u van een heerlijk stukje boerenkaas, biologische groenten, honing, kakelverse eieren en nog veel meer? Precies, reden genoeg om op zaterdag 19 augustus een bezoek te brengen aan de ZLTO Boerenerfdag.'

Gezellig en leerzaam

De Boerenerfdag is een jaarlijks evenement van de ZLTO Altena Biesbosch. Met een gezellige en leerzame dag willen we jong en oud laten zien wat onze boeren en tuinders allemaal doen. Kinderen ontdekken spelenderwijs waar al die lekkere en mooie natuurproducten vandaan komen, terwijl de ouders antwoorden vinden op de vraag hoe agrariërs te werk gaan en waarom ze bepaalde keuzes maken.

Het belooft een leerzame, leuke, maar vooral gezellige dag te worden. Kortom, een prachtig dagje uit, voor jong en oud.

Entree, parkeren en een aantal activiteiten is gratis, maar wie de portemonnee meeneemt kan wel iets leuks, lekkers of moois mee naar huis nemen en valt er genieten van de verschillende horecamogelijkheden en andere activiteiten.

De ZLTO Boerenerfdag wordt ook dit jaar mede mogelijk gemaakt door Biesbosch Streeknetwerk

Locatie: Korteveldsesteeg 1-3 in Hank tussen 10:00 uur en 17:00 uur

Lees meer over:

agrarier Boerenerfdag 2017
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.