zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Waterfront De Veene maakt 'vliegende' start ...

13 juli 2017 (door AalburgNet)

VEEN - Onder grote belangstelling van genodigden (kopers, gemeente, relaties en pers) werd via een druk op de rode knop door burgemeester Fons Naterop het startsein gegeven. Wat volgde was een spectaculaire opening van Waterfront De Veene. Het droomproject komt op dat moment dan 'eindelijk'  uit de startblokken. Of beter: uit het water. Een flyboarder stijgt op naar grote hoogte en geeft al duikelend een spetterende show gaf. Ondertussen waren er drankjes en smulgrage hapjes.

Op het voormalige terrerin van Achilles Veen verrijst een fraai project voor wie wil wonen aan het water. De contouren zijn al meer dan zichtbaar. Na de komende bouwvakvakantie zullen de eerste woningen gebouwd gaan worden in een reeks van 26 stuks, waarvan de helft al verkocht is.

Kers
In zijn toespraak refereerde burgemeester Fons Naterop aan het masterplan voor Veen dat een jaar of tien geleden werd geopperd. Hierbinnen kreeg Achilles Veen onder meer een andere plek en de vrijkomende gronden zouden voor bebouwing worden vrijgegeven. Iets dat uiteindelijk leidde tot wat nu buitendijks langs de Afgedamde Maas langzaamaan zichtbaar wordt: wonen aan het water. Aalburgs' eerste burger noemde het 'de kers op de taart', iets waar Aalburg 'trots op kan zijn'. Maar zonder wrijving is geen glans. Naterop refereerde ook aan de tegenslagen die het project gekend heeft. Nauurlijk de vervuiling die moest worden opgeruimd (die bijna zes ton kostte), maar ook de reeks ingediende bezwaren. (De schone grond gaat overigens naar Loosdrecht en wordt gebruikt voor de aanleg van een nieuwe landtong aldaar.)

Doorsteek
Maar dat alles kan nu - na tien jaar - achter worden gelaten voor een prestigieus project waar veel huizen een eigen insteekhaven hebben, maar alle bewoners een open vaart naar de Biesbosch en De Merwede genieten. Voor het einde van de maand juli verwacht men de doorsteek naar de Maas gemaakt te hebben, waardoor 'wonen aan het water' letterlijk wordt.

Het project in de uiterwaarden van de Afgedamde Maas is gerealiseerd door een samenwerking tussen provincie, gemeente, Bax & Van Kranendonk, Kwetters en aannemer Zijlstra.

(Foto's Aalburg.Net)

Zie ook:

Lees meer over:

Waterfront Veene Vuilstort
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.