donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Hollywoud scoort met Live Cinema Opera

11 juli 2017 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Met Live Cinema Opera en Ballet heeft Servicebisocoop Hollywoud een ijzersterk concept in huis. In combinatie met een VIP-arrangement ondergaat de bezoeker een werkelijk unieke ervaring. Muzikaal, audio-visueel en meer. De redactie van Woudrichem.net woonde onlangs de dramatische opera Otello bij van Giuseppe Verdi. Inderdaad. Als VIP. 

Gezeten op een comfortabele bioscoopbank werden de VIP'pers getrakteerd op het allerbeste op operagebied. Vanuit het Royal Opera House in Londen kwamen rechtstreekse, mooie en unieke beeldregistraties die het gezongen verhaal nog imposanter maakten. Vooral de close ups (foto midden) deden indrukwekkend hun werk. Het zeer goede geluid, de ondertitelting, de interviews met de cast en dirigent, de achtergrondinformatie, het was alles van grote klasse. De service eromheen (hapje, drankje, aandacht) bleek tot in alle puntjes geregegeld. Niets werd aan het toeval overgelaten. Vanaf binnenkomst tot en met vertrek. Gasten werden viereneenhalf uur lang in de spreekwoordelijke watten gelegd. Wie dat alles optelt, begrijpt het predicaat 'topavond'. 

Verhaal
Jonas Kaufman (hieronder als Otello) zong deze avond de sterren van Verdi's hemel samen met Maria Agresta (Desdemona). Het toneelstuk is van William Shakespeare. Wikipedia weet: 'De jaloerse generaal Otello is getrouwd met de mooie Desdemona. De intrigant Jago heeft een hekel aan Otello, en verzint een plan om hem te gronde te richten. Hij vertelt aan Otello dat Desdemona een affaire heeft met Cassio. Overtuigd van de overspeligheid van zijn vrouw, wurgt Otello haar. Als de list van Jago eindelijk ontmaskerd wordt, slaat Otello de hand aan zichzelf.'

Twaalf voorstellingen
In 2015 begon Hollywoud met een serie livestream cinemavoorstellingen vanuit het Royal Opera House in Londen. Opera en ballet komen rechtstreeks op het witte doek in goede kwaliteit en worden waar zinvol Nederlands ondertiteld. Nu al twee seizoenen dus: steeds zes opera's en zes baletten. En niet de eersten de besten. Op de rol stonden in 2016/2017 de opera's Norma, Cosi Fan Tutte, Les Contes d'Hoffmann, Il Travatore, Madama Butterfly en Otello en onder andere de balletten Anastasia, De Notenkraker, Woolf Works, The Sleeping Beauty en Jewels.

Voor 2017/2018 staan bijvoorbeeld genoteerd The Magic Flute, La Bohème en Carmen. Maar ook MacBeth en het Zwanenmeer.

Uitnodiging
Erover schrijven is één, het zelf horen en beleven is veel beter. Wie dus wil genieten van het allermooiste op opera- en balletgebied zit bij Hollywoud letterlijk en figuurlijk goed. Gaan dus!
Voor wie onverhoopt niet van opera of ballet houdt, geldt dezelfde uitnodiging. Pak dan een VIP-film. Het onbezorgd, verzorgd een avondje uitgaan is een prima ervaring. De redactie kan het weten: die was erbij.

(Foto's Woudrichem.net - Foto midden: opname vanaf het 'witte doek' met Jonas Kaufman als Otello)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.