vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Muiterij Kantje Boord terug uit Duitsland

10 juli 2017 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Muiterij Kantje Boord is terug van het grootste shanty-festival van Duitsland. Van 30 juni tot en met 2 juli was shantykoor Muiterij Kantje Boord uit het Brabantse Dussen te gast op het Shanty-Festival van Travemünde. Het driedaagse festival in deze Noord-Duitse stad werd voor de vijfde keer gehouden en trok dit jaar meer dan dertig koren uit Duitsland, Engeland, Noorwegen, Denemarken en Nederland.

Werd de start op vrijdag nog afgeblazen vanwege overvloedige regenval, zaterdag en zondag werd er op maar liefst vijf verschillende podia door de koren opgetreden. Het publiek werd hierbij door Muiterij Kantje Boord verrast met verschillende Ierse, Schotse, Engelse, Duitse en Nederlandse shanties. Vol vuur gezongen en strak geleid door dirigente Annemieke Kamphuis uit Vlijmen. Over verre kusten en verloren liefdes, sloepen met weerspannige koks en dronken zeemannen. Driestemmig gezongen met een lach en een traan.

Grande finale
Ieder optreden werd zelfs afgesloten met een eigen Travemünde-lied, geschreven door Muiter Govert van Aalst. Aan de monding van de Trave werd het lied op de melodie van Rosamunde telkens door het publiek uit volle borst meegezongen. De zondagavond werd het festival afgesloten met een grande finale waarbij alle koren door het publiek werden uitgezwaaid.

Bij het vertrek terug naar Dussen was Travemünde een bont gezelschap Muiters armer, maar een eigen lied rijker.

Achtergrond
Het 37 leden tellende koor Muiterij Kantje Boord werd opgericht in 1998 en staat onder leiding van dirigente Annemieke Kamphuis uit Vlijmen. De muzikale begeleiding bestaat uit twee accordeonisten een banjospeler en een bodhránspeler. De leden komen uit zowel het Land van Heusden en Altena als De Langstraat. Ze zijn een graag geziene gast op (shanty)festivals in heel Nederland maar stonden ook op de bühne in Duitsland, Ierland, Roemenië, Denemarken en Zwitserland. Muiterij Kantje Boord viel hierbij meerdere malen in de (hoofd)prijzen. Naast drie eigen studio CD’s heeft het koor een unieke live-CD met vier andere koren uitgebracht.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.