donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Eerste Jacoba voor wethouder Jorritsma

3 juli 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Amper zes weken geleden introduceerde het Woerkumer Bier een nieuw ambachtelijk bier: de Blonde Jacoba. Het speciale bier werd eenmalig gebrouwen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Woerkumer Bier. Mede door het warme juniweer bleek het een regelrechte hit. Daarom werd besloten de Blonde Jacoba permanent in de biercollectie – die nu dus vijf bieren omvat - op te nemen en is de Blonde Jacoba verkrijgbaar in de horeca en diverse winkels in en om de Vesting van Woudrichem. Wethouder Paula Jorritsma was de eerste die de Blonde Jacoba in ontvangst nam.

Geen winstoogmerk
Stichting Heerlijk en Eerlijk – die het Woerkumer Bier uitgeeft -  is blij met de grote belangstelling en heeft nog meer plannen. De interesse in speciaal bier is zowel in Nederland als in het buitenland buitengewoon groot en dat biedt kansen. Het uitbrengen van nog meer verschillende (seizoen) bieren staat al lang op onze wensenlijst. Daar bij wordt gedacht aan traditionele bieren als een zomerse Saison en natuurlijk ook aan het zwaardere Po(o)rter bier. Ook zijn ze met een bevriende brouwerij aan het experimenteren met eeuwen oude Kuit- en Gagelbier dat zonder gebruik van hop gebrouwen wordt.

De stichting die door vrijwilligers wordt gerund en geen winstoogmerk heeft is ook bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar een eigen micro brouwerij. Na de zomer wordt het onderzoek afgerond maar het ziet er vooralsnog hoopgevend uit.

Zie ook:

Lees meer over:

woerkumer bier blonde jacoba
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.