maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Petitie op internet: 'Maak van de Uppelse Put weer zwemwater'

8 juni 2017 (door WoudrichemNet)

UPPEL - Onder het motto 'Maak van de Put in Uppel weer zwem- / recreatiegebied!' Is op internet een petitie gestart. Voldoende handtekeningen moeten de gemeente Woudrichem overtuigen actie te ondernemen om van het gebied aan de Omloop weer een attractief terrein te maken.

Bij het online verzoekschrift, dat op petitie24.com te vinden is, staat te lezen: 'De Put in Uppel wordt nu slecht onderhouden. Vroeger kon men er heerlijk recreëren en lekker zwemmen, maar dat is nu slecht te doen met het hoge gras en slechte onderhoud. Een heel jaar al hangt er een bord dat er blauwalg zit, maar dat kan natuurlijk niet!'

De initiatiefnemer, Cindy Verhagen, meent dat er ter plekke weer strandjes moeten komen. Wel wil ze rekening houden met de huidige gebruikers: 'Natuurlijk moet dit samen kunnen gaan met de visvereniging!'

Reacties

Vele tientallen hebben de petitie al kracht bijgezet door een handtekening. Ook klinken er steunbetuigingen: 'Ik ben het er helemaal mee eens dat de Put in ere hersteld moet worden! Leuk voor de kinderen en omwonenden.' Ook deze: 'Ik teken omdat ik hier altijd graag kwam zwemmen toen ik nog in Uppel woonde, maar ook nadat ik verhuisde naar Raamsdonksveer.' Weer een ander laat weten: 'Het is fijn voor de kinderen uit de omgeving in plaats van zwemmen in de Maas of Merwede.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.