vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus duikt de studio in

1 juni 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - BEESD: Het valt een 'grote produktie' te noemen met 66 draaidagen op de rol. Een groot deel is al gedaan. De opnamen van de populaire televisieserie Dokter Tinus, die Woudrichem extra op de kaart zetten, liggen volop op stoom.

Heeft de steeds frivoler wordende dorpsdokter weliswaar Wourkem (Woudrichem) als bakermat, voor de serie worden ook elders in het land opnamen gemaakt. Zo was er gisteren (31-5) een lange (warme) draaidag in Beesd, in Heerlijkheid Mariënwaerdt. 

Handtekeningen
Een groep van 28 figuranten, afkomstig uit het Land van Heusen en Altena en elders, deden daar hun loopjes, zitjes, knikten mee, lachten om de verrichtingen van ondernemer Bert de Groot en agent Ken Derks en doodden hun tijd met wachten. De groep vulde de lange pauze geduldig met koffie, thee, babbels, een Mexicaans Buffet en fotoshoots met de acteurs Rick Hogendoorn en Tygo Gernandt.
Margreet Blanken (Tante Martha Elsenbosch) deelde aan het eind van de dag ook handtekeningen uit. De toneel- en televisieactrice deed vóór Tinus al heel veel acteerwerk, maar zal bij het grotere publiek vooral bekend zijn vanwege haar rol als hoofdverpleegkundige Reini van Lennep-Hermans in de populaire dramaserie Medisch Centrum West.

Studio
Komende drie weken wordt het wat Dokter Tinus betreft stil in de straten van Woudrichem. De serie duikt voor drie weken de studio in. Daar, in de Cinetone Studio aan de Duivendrechtsekade, wordt de wachtkamer van de praktijk van Martinus Elsenbosch op de Woerkumse Rijkswal weer met verhalen gevuld. Daarna keren cast en crew nog even terug naar de Vesting.

In september komt de serie voor het zesde seizoen op de buis.

(Foto's Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.