vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Warmte houdt veel bezoekers weg bij Jaarmarkt 2017

27 mei 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Ging ook het Kampioenschap vis bakken, eergisteren op Hemelvaartsdag, gepaard met zomerse temperaturen, vandaag (27-05) steeg het kwik nog verder, zelfs tot boven de 30 graden. Een verkoelend windje voelde weliswaar aangenaam, maar die blies in de Vesting wat minder. Tijdens de 47e Jaarmarkt bleven de bezoekersaantallen daarom beduidend achter op voorgaande jaren. Het was voor menigeen kennelijk té warm om Woerkum aan te doen.

Was er dan minder publiek, dat deed niets af aan de stemming die hoog werd gehouden door straatzangers en dweilorkesten zoals Altena Brass én de kleine man op zijn toeter blazend voor een muntje ... (Foto onder.)

Wat de warmte betreft was het ineressanter langs de Afgedamde Maas waar de St. Ayles Skiff Regatta werd voltrokken. Met de dijk als tribune, bleek dat vandaag een aangename plek. Weliswaar vol in de zon, maar mét een verkoelende bries, een partytent of iets anders voor wat schaduw, was het daar goed uit te houden. De eerste Altena Regatta gaat de boeken in als succesvol en smaakt, gelet op de positieve reacties, beslist naar meer.

Parasols

Ook een keur aan amfibivaartuigen bezocht de Vesting. Ook bij de boothelling geen drommen publiek, maar dat deed niets af aan de prachtige landing van deze antieke exemplaren. Vrijwel alle bestuurders hadden hun voervaarvoertuig opgetuigd met een parasol als schaduwmaker tegen de brandende zon. Een verstandige actie.

Al met al kan Stichting Festival Comité terugkijken op een aantal geslaagde dagen met vandaag dus als hoogtepunten de Jaarmarkt, de kinderrommelmarkt en het Levend museum achter het Kruitarsenaal. Opnieuw liet men zien waar een kleine vestingstad groot in kan zijn.

(Foto's voor Woudrichem.Net door Lian Oomen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.