dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Kindergemeenteraad Woudrichem komt op stoom

24 mei 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / OUDENDIJK - Ook de kids van basisschool Oudendijk doen ieder jaar mee aan de kindergemeenteraad. Wethouder Izak Koedoot komt dan twee gastlessen geven over hoe het bestuur van een gemeente in elkaar zit en hoe dat allemaal werkt. Hij leert de kinderen ook hoe ze moeten debatteren.

De school uit Oudendijk laat weten: 'Dat laatste lijkt zo makkelijk, maar is dat absoluut niet. Dat bleek al bij het eerste proefdebat! De groep is verdeeld in politieke partijen metzelfbedachte namen en zij gaan zich hard maken voor twee projecten die later hopelijk ook daadwerkelijk ondersteund zullen worden.'

Debatteren
Op 29 mei gaan de kinderen in de Woerkumse raadszaal het debatteren oefenen. Op 8 juni is om 19.00 uur in de raadszaal het grote slotdebat met alle anders scholen. Welke school zorgt ervoor dat op basis van goede argumenten en goede debattechnieken het door hen gekozen project ondersteund gaat worden?

Kindergemeenteraad
De gemeente wil de kinderen laten ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Zij gaan met elkaar in debat
in de echte raadszaal. Raadsleden van de gemeente Woudrichem zijn daarbij hun coach. De kindergemeenteraad beslist uiteindelijk over echte projecten, waarvan er één ook uitgevoerd mag worden. Kinderen leren op die manier dat niet alles kan; zij zullen samen een keuze moeten maken.

Wanneer 
In het voorjaar van 2017 zijn er voorbereidende lessen op de scholen die meedoen en wordt er een
opiniërende raadsvergadering gehouden. Op 8 juni 2017 beslissen de kinderen in de slotvergadering van de Kindergemeenteraad welk project een bijdrage ontvangt.

Project 2016
In 2016 heeft de Kindergemeenteraad zijn bijdrage toegekend aan Stichting Leergeld voor de  aanschaf van een nieuwe computer en scherm voor het project ‘Alle kinderen mogen meedoen’.  Daarnaast besloot de Kindergemeenteraad om Stichting Sport en Spel in Andel een bedrag toe te kennen waarmee digitale apparatuur is aangeschaft voor mensen met een verstandelijke beperking.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.