zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bij BC Cross Smash debuteert vijfjarige Daan

22 mei 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Deze week stonden slechts drie wedstrijden op het programma, het eerste opstapteam had een vrij weekend. Het eerste regioteam – nummer 2 in de stand – nam het op tegen de nummer 3 in de poule, ABC Swindregt uit Zwijdrecht. Na 2,5 uur spelen stond de uitslag 6-2 op het formulier, waardoor dit team bestaande uit Marlies de Jong, Gernine Koek, Joris de Jong en Daniel Schermers, waarschijnlijk als tweede eindigt.

Het tweede opstap team trad aan zonder Dirk Alberts maar met Sophie en Bjorn Smaal, Thomas Ebert, Lianne van Maastricht en Boaz Visser. In de mooie sporthal in Alblasserdam werd een flinke warming-up gehouden op de aanwezige klimwand alvorens werd aangevangen met de wedstrijden. Helaas verloor het team met 6-2. Bjorn en Boaz wonnen het jongensdubbel en Boaz wist zijn enkel te winnen. Erg knap van hem, want hij heeft in de gehele onder 12 jaarcompetitie slechts één enkel verloren terwijl hij pas 9 jaar is. Volgende week sluit dit team de competitie af met de wedstrijd tegen het andere onder de 12-team

Debuut
Het derde opstapteam speelde thuis tegen BV Silver Shuttle uit Hendrik-Ido-Ambacht. Een zeer gezellig team met een erg gezellige aanhang! Helaas moesten drie spelertjes verstek laten gaan, waardoor Mark Speksnijder, Mattheun Rozendaal en Gerald Paans een teamgenootje te kort kwamen. Hierdoor kon Daan Verschuren, slechts 5 jaar oud, zijn competitiedebuut maken. Aangemoedigd door het thuis- maar ook zeker het uitpubliek nam Daan het op tegen Wessel Verbeek. Wessel won met 11/21 en 10/21, maar velen hebben van de wedstrijd genoten! Helaas verloor het team met 0-8, maar de na de wedstrijd namen beide teams weer deel aan de dagafsluiter; tikkertje.

Volgende week staat voor de jeugdteams de laatste wedstrijd op het programma. De eerste ideeën voor een gezellige competitieafsluiter worden reeds uitgewisseld. 

Senioren Vrouwen- en Mannenteam
De seniorenteams speelden afgelopen donderdag hun laatste competitiewedstijd van het seizoen. De dames reisden hiervoor af naar BC Zeeland Goes en de heren naar Badmintonvereniging Nerash uit Bergschenhoek. Het damesteam dat voor deze laatste wedstrijd uit Kristel Verduin, Madelief Eertink, Kimberley Verwoert en invaller Wieneke Visser bestond, speelde knap 4-4 gelijk. Van de vier damesenkels werden twee wedstrijden gewonnen en een gewonnen door opgave van de tegenstander. Het vierde punt werd gewonnen door het sterke dubbel van Madelief en Kimberley! Al met al kan dit team terugkijken op een succesvol seniorenseizoen waarin veel is geleerd.

Ook de reis van de heren bracht hen in westelijke richting. In een goed gevulde hal namen Ronald van Wijk, Willem Schouten, Cas Beumer en invaller Richard Verschuren het op tegen een ervaren zestal. Na de dubbels stond het al snel 2-0 voor de tegenstander. Omdat Ronald en Richard hun enkels wisten te winnen was de stand na de enkels 4-2. Ondanks zijn teleurstelling van de verloren enkel herpakte Cas zich goed in de dubbel, die hij dan ook winnend afsloot. Later op de avond/ nacht werd het seizoen gezellig afgesloten bij de McDonalds.

BC Cross Smash Regio1 - ABC Swindregt 3 6-2
BC Alblasserdam 1 - BC Cross Smash Opstap2 6-2
BC Cross Smash Opstap3 - BV Silver Shuttle 2 0-8
BC Zeeland V1 – BC Cross Smash V1 4-4
Nerash M1 – BC Cross Smash M1 5-3

Lees meer over:

badminton BC Cross Smash
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.