woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Bronzen medaille voor W.I.K.-turnster Anouk tijdens regiofinale

17 mei 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - Terwijl de gemeente Aalburg in het teken stond van het Marianne Vos Wielerfestival, turnden in het verre Goes vijf W.I.K.-turnsters hun regiofinale. Feline Tankens en Anouk van Hemert hebben zich tijdens de voorrondes knap geplaatst voor deze finale waar de beste turnsters uit de regio aan deel namen.

Beide meiden begonnen op de smalle balk. Zij turnden een goede oefening maar moesten helaas de balk verlaten met de rol voorover. Op vloer turnt Feline de hoogst te behalen moeilijkheid heel netjes en zij haalde hier haar hoogste punten. Anouk turnde voor het eerst de arabier flikflak. Ook sprong en brug voerden beide dames keurig uit. Anouk maakte het spannend en won de bronzen medaille bij de jeugd D2 en plaatst zich ook nog eens voor de districtsfinale. Feline turnde in de grote categorie pupil 1 D2 van maar liefst 32 deelneemsters met een klein verschil naar plaats 24. 

Uitstekende prestaties
In de avond was het de beurt aan pupillen 2 om hun finale te turnen. Turnsters Esmee van Bergeijk en Lieve Colijn turnen op vloer de hoogst haalbare moeilijkheid. Esmee haalde hier haar hoogste punten met een super oefening. Het onderdeel sprong is een van hun beste toestellen en dit bleek ook tijdens de wedstrijd met een prima overslag. De dames haalden zelfs dezelfde punten. Helaas was ook de balk voor hen te smal, al turnden beiden knap de radslag op de 10cm smalle balk. Esmee eindige op plaats 8 en stroomt door naar de districtsfinale. Lieve eindigde in de hele grote categorie op de 25e plaats.

Aan de andere kant van de zaal turnde Marise van Wijk bij de junioren 6e divisie haar finale. Marise haar sterkste toestellen zijn brug en balk. Op brug turnde zij een super goede oefening. Maar ook bij haar ging de moeilijke balkoefening niet zo goed als dat ze kan. Ze werd 20e in het eindklassement.
Dit seizoen worden er uitstekende prestaties neergezet. Maar liefst 24 turnsters mogen deelnemen aan de regiofinale. Volgende week turnen 13 turnsters van W.I.K. hun regiofinale in Prinsenbeek.

Lees meer over:

turnen W.I.K. wedstrijden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.