donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus maalt meel bij molen Nooit Gedagt

16 mei 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Ook gisteren (15-5) waren er opnamen in de vesting van Wourkem, zoals Woudrichem heet in de serie rond dokter Martinus Elsenbosch. Snorde de camera vorige week nog in De Lemmenskamp, nu werd gefilmd bij korenmolen Nooit Gedagt aan de Rijkswal. 

Molenaar Bart Mols laat weten: 'Het was een leuke, superlange dag maar volgens de regie waren er genoeg mooie shots gemaakt om in de nieuwe serie van Dokter Tinus te verwerken. Het belooft weer een mooi seizoen te worden. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd!'

Meel, mix en Meeuwen
Na afloop werden er pannekoeken gebakken: 'Uiteraard van eigen meel en pannenkoekmix. En dat viel in de smaak!'

Martijn uit Meeuwen speelde een figuratierolletje mee. Hoewel het zijn eerste keer was op de set, viel hij met zijn neus in de spreekwoordelijke boter. Als edelfigurant kroop hij direct in de huid van de molenaar en speelde een scène met Georgina Verbaan en Thom Hoffman. 

Ook verderop in de week worden voor de populaire televise-serie nog opnamen gemaakt op verschillende locaties in Woudrichem.

In bedrijf
Korenmolen Nooit Gedagt is nog dagelijks beroepsmatig in bedrijf en daarmee uniek in de regio en daarbuiten. Op ambachtelijke wijze én alleen op windkracht wordt graan tot meel (zowel biologisch als gangbaar) geproduceerd ten behoeve van circa 200 verschillende eindproducten. Op de begane grond is een molenwinkel ingericht met een breed scala aan meelsoorten, broodbakmixen, cakemixen, koekmixen, bakingrediënten en aanverwante artikelen.

(Foto korenmolen Nooit Gedagt)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.