donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bouwvakkers vinden gestolen gereedschap terug

15 mei 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Bouwvakkers hebben vanmorgen in een bestelbus in de omgeving van hun bouwplaats gestolen gereedschap aangetroffen. De politie heeft de eigenaar van het voertuig, een 35-jarige Werkendammer, met toestemming van de officier van justitie als verdachte aangehouden.

De werklui ontdekten vanmorgen (15-5) omstreeks 08.00 uur dat er gereedschap gestolen was. Ze gingen daarna op onderzoek uit in de omgeving en zagen in de nabijheid een bestelauto staan waarin gereedschap lag dat zij als eigendom van hun aannemer herkenden. Op diverse gereedschappen was de naam van de aannemer zichtbaar. Het ging onder meer om een (accu) boormachine, een betonmixer en een freesmachine.

Politie
Hierop werd de politie ter plaatse gevraagd. Agenten hebben overleg met de officier van justitie de eigenaar van de auto werd aangehouden. In het voertuig werd voor 4500 euro aan gestolen gereedschap aangetroffen. Ook in de schuur van de woning van verdachte werden nog emmers en speciekuipen met daarin van de bouw gestolen goederen in beslag genomen.

Bekennende verklaring
De verdachte heeft toegegeven dat hij diverse gereedschappen zaterdagavond van de bouw had gestolen en in zijn bus had gelegd. Ook gaf hij toe dat hij de spullen die in zijn schuur waren aangetroffen eind maart van de bouw had gestolen.

Lees meer over:

Politie Diefstal gereedschap
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.