woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos wint op haar verjaardag in Aalburg

13 mei 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - De 11e editie van het Marianne Vos Wielerfestival is weer achter de rug en gaat de boeken in als geslaagd. Marianne Vos kreeg  een mooi verjaardagscadeau en won de 7-dorpenomloop van Aalburg. Bijzonder detail: bij de start vertrok zij als laatste, maar finishte als eerste.

Ook deze aflevering bruiste het Wielerfestival waar veel mensen op afkwamen. De hevige regenbui in de middag mocht de pret niet drukken. Zo was er de Toertocht voor dames, de toertocht voor fietsers met een beperking, handbikers, junior dames, nieuwelingen dames, diverse Jeugdcategorieën en de Rabobank Dikke BandenRace. Op het VIP-terras voor het gemeetehuis was het de hele dag gezellig druk.

Cadeau

De Rabobank 7-dorpenomloop is voor Marianne Vos als vanouds een thuiswedstrijd waar zij ook dit keer favoriet was. Halverwege de tweede grote lus barstte het noodweer boven de rensters en Aalburg los. Het hield Vos niet bij de zege weg. Samen met ploeggenote Moniek Tenniglo kwam zij als eerste over de meet. Een mooi verjaardagscadeau. Demi de Jong werd derde.

Kort na de start was er een stevige valpartij waardoor de EHBO verschillende renners moest behandelen. Het was de enige dissonant van het verder prima verlopen evenement. EHBO Aalburg, op lokatie naast de plaatselijke bibliotheek, noteerde na afloop: 'Zeker 25 slachtoffers zijn behandeld door onze 20 hulpverleners. Niet leuk voor de wielrenners, maar wel een goede praktijkervaring voor onze EHBO'ers om de geoefende lesstof toe te kunnen passen.'

Oké FM bracht de geslaagde wielerdag live op de radio met sfeerimpressies en interviews.

Lees alles over dit wielerevenement op www.wielerevenementenaalburg.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.